Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Απαγορεύονται οι νεκρώσιμες ακολουθίες στους ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας – Μόνο στα Γραφεία Τελετών και Κοιμητήρια

Tου Δημήτρη Τσάκα
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απαγορεύονται στο εξής οι νεκρώσιμες ακολουθίες στους Ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Οι ιερείς, βάση νεότερης εντολής επιτρέπεται να τελούν τις νεκρώσιμες ακολουθίες μόνο στα Γραφεία Τελετών είτε στα Κοιμητήρια παρουσία ελαχίστων ατόμων.
Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ανδρέας Βυθούλκας, απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με την αγωνία πολλών ομογενών που έχουν χάσει τα προσφιλή τους πρόσωπα και δεν κατάφεραν να τελέσουν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία εντός του ναού επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσα τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες προκαλούσαν επιπρόσθετο πόνο στους τεθλιμμένους και στους συγγενείς και φίλους.
Παραθέτουμε σε μετάφραση την απάντηση του Πρωτοσυγκέλου: «Οι ιερείς επιτρέπεται να τελέσουν Νεκρώσιμες στα Γραφεία Τελετών είτε στα Κοιμητήρια. Εμείς, βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας δεν πρέπει να τελέσουμε Νεκρώσιμες Ακολουθίες στους ναούς» (Clergy are permitted to perform funeral services in the funeral home or cemetery. We are not supposed to hold services in the church according to state laws).
Η σύγχυση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες κοινότητας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας οφείλεται στην αρχική απόφαση της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου βάσει της οποίας οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες μπορούσαν να τελούνταν στους Ελληνορθόδοξους Ναούς παρουσία έως και δέκα ατόμων τηρώντας ασφαλώς την απόσταση των έξι ποδιών ο ένας από τον άλλο.Οι συγγενείς και οι φίλοι συγκεντρώνονταν στους χώρους στάθμευσης και παρέμεναν στα οχήματά τους και μάλιστα με κλειστά τα τζάμια. Την στιγμή της άφιξης του σκηνώματος και της οικογένειας, καθώς επίσης και της εξόδου από το ναό έβγαιναν από το αυτοκίνητα και τηρούσαν στάση προσοχής.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπως και χθες του θρυλικού Γιώργου Μπουρλώτου σχημάτισαν πομπή η οποία κατέληξε στο Κοιμητήριο.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου