«Αυτή ήταν πραγματικά δύσκολη στιγμή, δε θα το αρνηθώ» παραδέχθηκε ο Τζόνσον στη συνέντευξή του στην ταμπλόιντ εφημερίδα, στην οποία εκφράστηκε πρώτη φορά λεπτομερώς για όσα έζησε όταν έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
«Είχαν μια στρατηγική για το τι θα χρειαζόταν να κάνουν, ένα σενάριο του τύπου ο θάνατος του Στάλιν» συμπλήρωσε με μια δόση μαύρου χιούμορ.
«Δεν ήμουν ακριβώς σε λαμπρή κατάσταση», συνέχισε στον ίδιο τόνο, «ήξερα ότι γίνονταν σχέδια για όλες τις περιπτώσεις. Οι γιατροί είχαν καταρτίσει σχεδιασμούς για το πώς θα χειρίζονταν τα πράγματα αν έπαιρναν άσχημη τροπή» επέμεινε.
Ο Τζόνσον, 55 ετών, ανακοίνωσε την 27η Μαρτίου ότι προσεβλήθη από τον SARS-CoV-2 και παρουσίαζε ελαφρά συμπτώματα της COVID-19.
Την 5η Απριλίου διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, όμως 24 ώρες αργότερα εισήχθη σε ΜΕΘ.
Ο αρχηγός των Συντηρητικών πέρασε τρεις ημέρες όπου χρειαζόταν «λίτρα επί λίτρων» οξυγόνο.
Όπως αναγνώρισε όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τη 12η Απριλίου, η μάχη του με τον ιό «μπορούσε να είχε είτε τη μια είτε την άλλη έκβαση».
Διαβεβαίωσε πως δεν πίστεψε ποτέ πως θα πέθαινε, αλλά απελπιζόταν διότι η κατάστασή του δε βελτιωνόταν.
Συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα είχαν σοβαρέψει όταν οι γιατροί του άρχισαν να συζητούν αν έπρεπε να διασωληνωθεί.
Ο Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του τη Δευτέρα, δύο ημέρες αφότου η σύντροφός του έφερε στον κόσμο το γιο τους.
Ο Γουίλφρεντ Λόρι Νίκολας Τζόνσον, όπως ανήγγειλε το ζευγάρι ότι ονόμασε το βρέφος, οφείλει το τρίτο μέρος του ονόματός του σε δύο από τους θεράποντες γιατρούς του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου: τον Νικ Πράις και τον Νικ Χαρτ.
Οι Αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, άλλους 621 θανάτους σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19, εξέλιξη που αύξησε το συνολικό απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού σε 28.131.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται πλέον ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στην Ευρώπη, πίσω μόνον από αυτόν της Ιταλίας.
Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει μολαταύτα εντός της ερχόμενης εβδομάδας τον «οδικό χάρτη» για την άρση των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί από τα τέλη Μαρτίου.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ