Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

70 θάνατοι σε φρικιαστικό ξέσπασμα του ιού σε Οίκο Βετεράνων


Σάββατο, 2 Μαΐου, 2020


Ενώ ο αριθμός των νεκρών στο κρατικό γηροκομείο «Holyoke Soldiers' Home» συνεχίζει να αυξάνεται, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ερευνούν κατά πόσον οι τρόφιμοι στερήθηκαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και ο επικεφαλής της Εισαγγελίας της Πολιτείας αποφασίζει εάν θα ασκήσει νομική αγωγή.
«Είναι τρομακτικό», είπε ο Εντουαρντ Λαπόιντε, (Edward Lapointe) του οποίου ο πεθερός ζει στον Οίκο αυτό και είχε μια ήπια περίπτωση ιού. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία».
Εξήντα οκτώ βετεράνοι τρόφιμοι που ήταν θετικοί στον ιό έχουν πεθάνει, ανέφεραν αξιωματούχοι την Τρίτη, και δεν είναι γνωστό εάν ένα άλλο άτομο που πέθανε είχε COVID-19. Αλλοι 82 τρόφιμοι και 81 εργαζόμενοι έχουν διαγνωστεί θετικά.

Ο οίκος ευγηρίας Σπίτι Βετεράνων στο Holyoke Μασαχουσέτης. (Jessica Rinaldi/The Boston Globe via AP, File)
Ο επιστάτης του ιδρύματος, ο οποίος τέθηκε σε διοικητική άδεια, υπερασπίστηκε την αντίδρασή του και κατηγόρησε τους κρατικούς αξιωματούχους ότι ψευδώς ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν το εύρος του προβλήματος εκεί.
Ο επιστάτης Μπένετ Γουόλς (Bennett Walsh), δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι το σπίτι βρισκόταν σε «κατάσταση κρίσης» όταν αντιμετώπιζε ελλείψεις προσωπικού και ειδοποιήθηκαν έγκαιρα και συχνά για τη μόλυνση της εγκατάστασης.
Τα προβλήματα στελέχωσης που μαστίζουν το γηροκομείο για χρόνια συνέβαλαν στην εξάπλωση του ιού όπως η πυρκαγιά, δήλωσε η Τζόαν Μίλερ (Joan Miller), νοσοκόμα στο σπίτι.
Επειδή το προσωπικό ήταν τόσο λίγο, οι εργαζόμενοι από μια μονάδα μετακινούνταν συνεχώς σε άλλες μονάδες για να βοηθήσουν - και έφεραν τα μικρόβια μαζί τους, είπε. Σε ένα σημείο, μια μονάδα έκλεισε επειδή δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να το λειτουργήσει και εκείνοι οι βετεράνοι μεταφέρθηκαν σε κοντινά τμήματα σε άλλα μέρη του κτιρίου, είπε.

«Οι βετεράνοι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο», είπε. «Δεν ξέραμε ποιος ήταν θετικός και ποιος ήταν αρνητικός και στη συνέχεια ομαδοποίησαν ανθρώπους και αυτό το επιδείνωσε ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Μίλερ, φορώντας προστατευτική μάσκα, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τη δουλειά του στο Ιδρυμα. «Τότε ήταν που έγινε η εξάπλωση» είπε.
Η κατάσταση είναι τώρα «κάπως περιορισμένη», επειδή ζουν εκεί λίγοι βετεράνοι, είπε ο Μίλερ. Υπήρχαν σχεδόν 230 κάτοικοι που ζούσαν στο σπίτι στα τέλη Μαρτίου και μόνο περίπου 100 παρέμειναν τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα «The Boston Globe».
Η Μπεθ Λαπόιντε (Beth Lapointe) είπε ότι ο συγκάτοικος του πατέρα της ήταν θετικός για τον ιό τον Μάρτιο -και αργότερα πέθανε- αλλά ο πατέρας της αρνήθηκε αρχικά να κάνει μια δοκιμή επειδή δεν έδειξε συμπτώματα. Καθώς ο ιός εξαπλώθηκε, τα μέλη της οικογένειας κρατήθηκαν στο σκοτάδι για το τι συνέβαινε μέσα εκεί, είπε.
«Κάθε ημέρα ρωτούσα διαφορετικούς ανθρώπους 'Τι συμβαίνει εκεί;' Και ποτέ δεν έπαιρνα απάντηση» είπε.
Η διοίκηση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Τσάρλι Μπέικερ προσέλαβε έναν εξωτερικό δικηγόρο για τη διεξαγωγή έρευνας των θανάτων. Η Γενική Εισαγγελέας της Μασαχουσέτης Μόρα Χέλεϊ (Maura Healey) ερευνά επίσης για να προσδιορίσει «τι πήγε στραβά σε αυτήν την εγκατάσταση και να προσδιορίσει εάν απαιτείται να ληφθεί νομική δράση».
Και το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στη Μασαχουσέτη και το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζει εάν ο Οίκος παραβίασε τα δικαιώματα των τροφίμων, επειδή δεν τους παρείχε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.
Ο αριθμός των νεκρών στον Οίκο Ευγηρίας φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος σε μια μονάδα μακροχρόνιας φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν ειδικοί.
«Είναι επίσης συμβολικό για το πόσο απροετοίμαστες ήταν πολλές νοσηλευτικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Δρ Μάικλ Βάζερμαν (Michael Wasserman), πρόεδρος της Ενωσης Μακροχρόνιας Ιατρικής Φροντίδας Καλιφόρνιας. «Οι γεροντολόγοι και οι ειδικοί στην ιατρική μακροχρόνιας περίθαλψης ήχησαν συναγερμούς στις αρχές Μαρτίου και ουσιαστικά όλοι μάς αγνόησαν. Ομοσπονδιακή, πολιτειακή, τοπική αυτοδιοίκηση και βιομηχανία γηροκομείων», είπε.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου