Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τι λέει η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι – τι δείχνουν τα βίντεο

Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2020

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο λίγες μόλις ώρες μετά τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης γυναίκας στην Καλλιθέα

Τι λέει η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι – τι δείχνουν τα βίντεο | tovima.grΣυγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο λίγες μόλις ώρες μετά τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης γυναίκας στην Καλλιθέα.
Όσο περνούν οι ώρες οι έρευνες των αρχών προχωρούν, ωστόσο ακόμα παραμένουν άγνωστες πολλές πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης.
Ένα από τα καυτά ερωτήματα των αρχών, είναι ο λόγος της επίθεσης, αλλά και το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή. Ακόμα, οι Αρχές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί η δράστις, όπου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προσδιορίζεται ως μια μαυροφορεμένη γυναίκα, επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να εξαπολύσει την επίθεση και όχι κάποιο άλλο σημείο με λιγότερο κόσμο.
Πάντως, περίπου δύο εικοσιτετράωρα μετά το περιστατικό, με βίντεο αλλά και πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της υπόθεσης, τη στιγμή που η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα να τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο να κάνει κάτι τόσο φρικτό.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως σύμφωνα με τους ειδικούς η επίθεση με τέτοιου είδους υγρά, όπως το βιτριόλι, δείχνει τιμωρητική διάθεση, αφού δεν έχει σκοπό να σκοτώσει το θύμα, αλλά να του προκαλέσει φρικτούς πόνους και στη συνέχεια να τον σημαδέψει για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Προσπαθώ να θυμηθώ από που την ξέρω»
Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η γυναίκα μετά το αρχικό σοκ αρχίζει να ανακαλεί στη μνήμη της τα μοιραία δευτερόλεπτα. που ίσως να οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που, μέσα σε μια στιγμή, της κατέστρεψε τη ζωή.
«Τώρα που θυμάμαι, από τις εικόνες της επίθεσης μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπο της.  Προσπαθώ να καταλάβω που την γνωρίζω. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω» είπε στους αστυνομικούς η γυναίκας, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.
Ήδη τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών έχουν πάρει καταθέσεις από την οικογένεια της, το φιλικό της περιβάλλον, τον πρώην και τον νυν σύντροφο της.
«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γίνει καλά η αδερφή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά.» αναφέρει ο αδερφός του θύματος.

Τα ερωτήματα των Αρχών
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «Το Βήμα», βέβαιο είναι το γεγονός πως η δράστις κρυβόταν στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο του κτιρίου και έριξε αιφνιδιαστικά το καυστικό υγρό στην άτυχη 34χρονη.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το κίνητρο της επίθεσης, καθώς και αν η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε συνεργό.
Ερωτηματικό μπαίνει και στον τρόπο διαφυγής της, ενώ δεν έχουν καταγραφεί σε κάμερες ούτε η στιγμή της επίθεσης αλλά ούτε και η έξοδός της από το κτίριο.
Ζητούμενο είναι τι απέγινε το δοχείο με το καυστικό υγρό καθώς δεν έχει βρεθεί, με τις αρχές να πιστεύουν ότι παρέμεινε εντός του κτιρίου για να απομακρυνθεί σε δεύτερο χρόνο.
Παράλληλα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στο προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης, που φαίνεται να υπήρχαν ορισμένες προστριβές.

Τα σημεία – κλειδιά
Εν τω μεταξύ οι Αρχές επικεντρώνονται σε τρία σημεία – κλειδιά:
  • Πρώτον, στις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο σημείο
  • Δεύτερον, στα δακτυλικά αποτυπώματα που πήραν από την πόρτα του ασανσέρ, αλλά κι από το υπόγειο στο οποίο θεωρούν πως κρυβόταν η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση.
  • Τρίτον, στα βίντεο που έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας στα παρακείμενα καταστήματα.
Βίντεο ντοκουμέντα
Κομβικό ρόλο στη δράση της μαυροφορεμένης γυναίκας αναμένεται να παίξουν και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας πέριξ του κτιρίου.
Μάλιστα, πρώτο το MEGΑ χθες και σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα, βίντεο – ντοκουμέντα από τη στιγμή.
Ωστόσο, αυτό που είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα στις αρχές ήταν το γεγονός ότι που πουθενά δεν υπήρχε βίντεο με μαυροφορεμένη γυναίκα, που σύμφωνα με της μαρτυρίες ήταν αυτή που εξαπέλυσε την φρικιαστική επίθεση.

Βίντεο με δύο μαυροφορεμένες γυναίκες
Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως άλλαξε, αφού εικόνες από κάμερα διπλανού καταστήματος, έχουν καταγράψει δύο γυναίκες με μαύρα ρούχα. Μάλιστα, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1, φαίνεται αρχικά 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια φαίνονται ακόμη δύο άλλα πρόσωπα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι πρόκειται για τη γυναίκα που εξαπέλυσε την επίθεση, αλλά ούτε ότι υπήρχαν παραπάνω από μια γυναίκα που επιτέθηκε στην άτυχη 34χρονη.
Σύμφωνα με τις αρχές, όλα τα σενάρια ερευνώνται ακόμα.

«Πάρτα μωρή»
Ακόμα μια πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι πως η μαυροντυμένη γυναίκα φέρεται να είπε «πάρτα μωρή, καλά να πάθεις», όταν έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της κοπέλας, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, που φέρνει στη δημοσιότητα το STAR, φέρεται και να την κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα.
«Ο δράστης σε 4 χρόνια θα είναι έξω»
«Αν η αστυνομία τον συλλάβει, δεν θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά. Με την υφιστάμενη νομοθεσία σε αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί. Αν συλληφθεί, θα αφεθεί ελεύθερος».
Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην άτυχη κοπέλα και στη ζωή της που θα είναι διαφορετική από εδώ και πέρα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «θλίβομαι που δυστυχώς ο νόμος το αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Σε τέσσερα χρόνια πραγματική φυλακή θα είναι έξω».
«Η επίθεση με βιτριόλι είναι μορφή ακρωτηριασμού»
Φρίκη προκαλούν οι επιθέσεις με καυστικό υγρό, καθώς πρόκειται για ενέργειες βαθιά εκδικητικές, αφού δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν το θύμα, αλλά να του προκαλέσουν φρικτούς πόνους και να το σημαδέψουν για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Κυριακόπουλο, πλαστικό χειρουργό και επιμελητή Α’ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το βιτριόλι είναι ένα έντονο καυστικό υγρό, που αντιδρά με το δέρμα μας και έχει εξώθερμη αντίδραση.
Δείτε επίσης: Αυτοκτόνησε γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ
«Πέρα από τη χημική βλάβη υπάρχει και θερμική βλάβη. Έχει το μειονέκτημα ότι διεισδύει στο εσωτερικό των ιστών, οπότε η βλάβη η οποία βλέπουμε εμείς επιφανειακά, είναι η κορυφή του παγόβουνου» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.
Ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι αναλόγως με τον τρόπο που θα γίνει η έκθεση στον χημικό παράγοντα, μπορεί να κινδυνέψει η όραση, η αναπνευστική οδός.
«Είναι πολύ βασικό να καταλάβουμε ότι είναι μια μορφή ακρωτηριασμού. Ο ασθενής ποτέ του δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι αλλάζει το πρόσωπό του» εξηγεί.
Αναφερόμενος στην πλαστική χειρουργική και στην αποκατάσταση των βλάβεων, ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η λειτουργική αποκατάσταση ενώ η αισθητική αποκατάσταση έρχεται σε δεύτερη φάση.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου