Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια ωσότου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις αερομεταφορές

Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2020
Θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια ωσότου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις αερομεταφορές και ο κλάδος να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε Webinar που πραγματοποίησε η Endeavor Greece με θέμα «Η ηγεσία σε καιρούς κρίσης» (Rethink: Leadership in Turbulent Times).
Ο επικεφαλής της αεροπορικής σημείωσε ότι η αρχική εκτίμηση πως τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν «τόσα πολλά δεν μπορούσαμε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» ήταν λανθασμένη. «Πήγαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο σε λιγότερο από ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Περιγράφοντας τις πρώτες ημέρες κατά τις οποίες εκδηλώθηκε η κρίση, σημείωσε ότι η διαχείριση δεν ήταν εύκολη, καθώς έπρεπε να λυθεί μία δύσκολη εξίσωση αναφορικά με το ποιες πτήσεις θα έπρεπε να ακυρωθούν και για πόσο χρονικό διάστημα θα έπρεπε η εταιρεία να συνεχίσει το πτητικό έργο της.
Κατά την τοποθέτησή του, εκτίμησε ότι θα μείνουν λιγότερες αεροπορικές που θα διαθέτουν καλύτερα διαμορφωμένο επίπεδο κόστους, ενώ σημείωσε ότι για τους μεγάλους αερομεταφορείς το μέγεθος δεν βοηθάει, επειδή δεν τους επιτρέπει σημαντικά περιθώρια ευελιξίας. «Ελπίζουμε η παρέμβαση των κρατών να μην επηρεάσει το σχετικό ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι το σενάριο που επεξεργάζεται η αεροπορική αφορά το για πόσο χρονικό διάστημα είναι σε θέση να αντέξει η εταιρεία χωρίς να αλλάξει το σημερινό καθεστώς των περιορισμών. 
«Πρόκειται για έναν επαναπροσδιορισμό των πάντων με όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση και επιλογή απέναντι στο να μην προδώσεις πράγματα τα οποία θα σου κοστίσουν στο μέλλον καταλυτικά. Να μην προδώσεις τη σχέση σου με τους εργαζόμενους, να μην προδώσεις τη σχέση με τους πελάτες και τους προμηθευτές» τόνισε. 
«Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης απασχόλησης από το κράτος το οποίο να μας βοηθήσει όλους και ιδιαίτερα εμάς που είμαστε τόσο πολύ πληττόμενοι" σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί για τις πτήσεις την επόμενη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown, θα πρέπει να μην περιορίζει την ελκυστικότητα ενός προορισμού και να διασφαλίζει ότι ο τουρίστας θα περνάει καλά και θα είναι ασφαλής. «Το αεροπλάνο είναι  ένας πολύ καλά ελεγχόμενος χώρος. Το πρόβλημα είναι με τι κριτήρια μπαίνεις μέσα», ανέφερε.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου