Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Δε θα ξεπερνούν τα 21 μέτρα τα κτίρια πέριξ της Ακρόπολης – Δείτε τις εξαιρέσεις

Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2020

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα ύψη των κτιρίων μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 32 μ. αν και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ξεπερνούν

Δε θα ξεπερνούν τα 21 μέτρα τα κτίρια πέριξ της Ακρόπολης – Δείτε τις εξαιρέσεις | tovima.gr
Δεν θα ξεπερνούν τα 21μ. πλέον τα κτίρια που θα οικοδομούνται πέριξ της Ακρόπολης, το μέγιστο θα είναι τα 24 μ. για εκείνα που θα έχουν πρόσοψη προς τη λεωφόρο Συγγρού, ενώ δεν θα επιτρέπεται στις ταράτσες τους η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν οι χρηστικοί κλωβοί των ανελκυστήρων, το εμβαδό των οποίων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 35 τ.μ. ενώ θα επιτρέπεται και φύτευση ύψους 1 μ. Αυτά προβλέπονται στο σχέδιο «Ειδικού Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού υψών εντός οριοθετημένης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και ειδικότερα εντός της περιοχής Μακρυγιάννη/Κουκάκι», υπέρ του οποίου γνωμοδότησε ομόφωνα απόψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα ύψη των κτιρίων μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 32 μ. αν και σε ορισμένες περιπτώσεις το ξεπερνούν. Και είναι η υπόθεση του εν λειτουργία ξενοδοχείου στην οδό Φαλήρου που ανακίνησε το θέμα και για το οποίο το ΚΑΣ προσφάτως γνωμοδότησε υπέρ της αφαίρεσης δύο ορόφων του ώστε το ύψος του να διαμορφωθεί στα 24 μ. (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι προβλεπόμενες απολήξεις), ώστε να μην πλήττει αισθητικά τον Ιερό Βράχο. Το σημερινό του ύψος είναι 36μ.
Το Προεδρικό Διάταγμα όταν εκδοθεί -γεγονός που αναμένεται να συμβεί εντός του καλοκαιριού – θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, καθώς έχει γίνει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για κτίρια ύψους άνω των 17,5 μ.από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ήδη από τον Μάρτιο του 2019 κι η οποία κατόπιν παράτασης ισχύει ως το τέλος του τρέχοντος μηνός, ώστε να ξεκαθαριστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τα επιτρεπόμενα ύψη στην περιοχή πέριξ της Ακρόπολης. Να σημειωθεί ότι το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα αφορά τις νέες οικοδομικές άδειες και δεν έχει αναδρομική ισχύ για τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου