Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

O Αρχιεπίσκοπος στο Ωνάσειο και το Αγιο Φως

Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Στο Ωνάσειο για την τοποθέτηση βηματοδότη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

O Αρχιεπίσκοπος στο Ωνάσειο και το Αγιο Φως | tovima.grΣτο Ωνάσειο για την τοποθέτηση βηματοδότη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η τοποθέτηση βηματοδότη κρίθηκε αναγκαία μετά από συστάσεις των θεράποντων ιατρών του Μακαριοτάτου. Εάν κριθεί αναγκαίο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει όλη την ημέρα στο Ωνάσειο για παρακολούθηση και θα εξέλθει την Κυριακή.
Στο μεταξύ συγκινητική ήταν η ακολουθία των τελευταίων Χαιρετισμών, την Παρασκευή. Ο αρχιεπίσκοπος σχεδόν μόνος του μέσα στη Μητρόπολη έψελνε τη Υπερμάχω, έκανε κήρυγμα από στήθους για 18 λεπτά την ώρα που η ΕΡΤ έδινε την εικόνα της σ΄όλα τα κανάλια και σ΄όλα τα σπίτια.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στη Μητρόπολη ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Βαρνάβας Θεοχάρης, ο προϊστάμενος του ναού πατέρας Θωμάς Συνοδινός, δύο διάκοι και ένας αριστερός και ένας δεξιός ψάλτης, Ουδείς άλλος.
Στο κήρυγμά του ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα που πήρε ήταν αναγκαία και ότι δεν τα έλαβε από χαρά, αλλά για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.
Επιπλέον θέλησε με το κήρυγμά του να δείξει τη συμπόρευση, όπως την ονόμασε, Εκκλησίας Πολιτείας για την προστασία του πληθυσμού και την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, ενώ εξήρε τη σημασία της ενότητας των Ελλήνων.
Οι τελευταίοι χαιρετισμοί της περασμένης Παρασκευής που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικές πηγές, την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων. Ο παπάς, σημειώνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, προσεύχεται για τους όλους πιστούς από τις εκκλησίες και οι πιστοί προσεύχονται στο σπίτι τους.

Το Αγιο Φως

Εχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην χώρα μας, που εφέτος, λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό, έχουν επέλθει ορισμένες μετατροπές:
* Το Αγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει το Μεγάλο Σάββατο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος
* Στο στρατιωτικό αεροσκάφος δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλαδή ο ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εκκλησιαστική διπλωματία Κώστας Βλάσης, αλλά ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.
*Από το στρατιωτικό αεροπλάνο, δεν πρόκειται στο Ισραήλ να αποβιβαστεί κανείς, απλώς θα μεταφερθεί το Αγιο Φως στο με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο. (Το ίδιο θα συμβεί και με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς που θα στείλουν αεροπλάνο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός).
* Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης θα υποδεχθεί τοι Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
* Δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα (όπως συνέβαινε άλλες φορές), αλλά η τελετή παραλαβής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή, μ΄ένα ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.
*Δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για τη διασπορά του Αγίου Φωτός σ΄όλη την Ελλάδα, αλλά η μεταφορά θα γίνει με τις προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα πτήσεις.
*Τη λειτουργία της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα την παρακολουθήσουν οι πιστοί απευθείας από την τηλεόραση
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου