Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Η «New York Times» για τη «μαύρη» εργασία στην Ελλάδα




Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020



Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»Αναστάσης Κουτσογιάννης
ΑΘΗΝΑ. Για τους εργαζόμενους με καθεστώς «μαύρης» εργασίας στην Ευρώπη οι οποίοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς ένα δίχτυ προστασίας από τον κορωνοϊό, κάνει λόγο σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «New York Times».
Το δημοσίευμα αναφέρεται ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στις οποίες τα ποσοστά της «μαύρης» εργασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τους εργαζομένους που έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας, οι εργαζόμενοι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους χωρίς να φαίνονται πουθενά δεν πρόκειται να ωφεληθούν.
Ενας από αυτούς είναι η 30χρονη φιλόλογος Κατερίνα (μόνο το μικρό της όνομα έδωσε η «New York Times») η οποία έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στην Κρήτη.
«Είχα πέντε μαθητές. Εχασα τους τρεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάποιοι γονείς δεν μπορούσαν να με πληρώσουν επειδή ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα» είπε η Κατερίνα η οποία αμείβεται με 10 ευρώ κάθε ώρα μαθήματος.
«Εχω αναγκαστεί να αναβάλω τις πληρωμές για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και έχω ζητήσει από την τράπεζα να μεταθέσει τις δόσεις του αυτοκινήτου μου», είπε χαρακτηριστικά η ίδια. «Αυτή τη στιγμή εξαρτώμαι οικονομικά πλήρως από τους γονείς μου, αλλά δεν ξέρω για πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό» είπε.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται ο Ιταλός οικοδόμος Salvatore La Barbera, που ανησυχεί ότι σε λίγες μέρες η τετραμελής οικογένειά του θα εξαντληθεί και, με την Ιταλία κλειδωμένη στο σπίτι από τον κορωνοϊό δεν θα υπάρχει τρόπος να κερδίσει χρήματα για να αγοράσει περισσότερα.
«Η εργασία στην ‘μαύρη’ αγορά είναι αδύνατη, γιατί η Αστυνομία ρωτά γιατί περπατάτε στο δρόμο», δήλωσε στο «Reuters» από το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. «Θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα και κινδυνεύεις να σου επιβληθεί πρόστιμο».
Στη Σικελία, μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ιταλίας, υπάρχουν έντονες ανησυχίες με την κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκαν στην «μαύρη» εργασία. Ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου