Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Από χθες η Κατερίνα μας βοηθάει ασθενείς με κορωνοϊό στο ICU (Intense of Care Unit = Μονάδα Έντατικής Θεραπείας) του Νοσοκομείου που εργάζεται στη Βοστώνη

Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Σε αναμμένα κάρβουνα είμαστε εδώ και αρκετές εβδομάδες με τον κορωνοϊό.  

Στην οικογένειά μας έχουμε 8 άτομα στην πρώτη γραμμή που η δουλειά τους αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολη με τον κορωνοϊό! 

Από χθες, Δευτέρα, 6 Απριλίου η Κατερίνα μας είναι όχι μόνο στη Πρώτη Γραμμή αλλά ακόμα πιο μέσα αφού δήλωσε εθελόντρια να μπει στο τμήμα υψηλού κινδύνου με κορωνοϊό  στο ICU (Intense of Care Unit) στο νοσοκομείο που εργάζεται στη Βοστώνη!
Έτσι η μητέρα της, εγώ και τα αδέρφια της, η Δήμητρα με τον σύζυγό της Έρικ, ο Νίκος με την σύζυγό του Μελίσσα, οι συγγενείς και φίλοι προσευχόμαστε ο Θεός να είναι μαζί της.  

Είναι οι στιγμές που τα μάτια βουρκώνουν…
Η Κατερίνα που σε ένα μήνα θα έπαιρνε με άριστα το Masters από το Duke University στη νοσηλευτική εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο τμήμα μεταμόσχευσης νωτιαίου μυελού και από την περασμένη εβδομάδα δήλωσε εθελοντικά να πάει κυριολεκτικά μέσα στην πρώτη γραμμή.

Βραβευμένη με πολλές υποτροφίες μεταξύ αυτών και του μεγάλου νοσοκομείου που εργάζεται αλλά και από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με την υποτροφία Χάρη Κατή και μετά με την υποτροφία Κωνσταντίνου Χιονίδη μας κάνει υπερήφανους αλλά και συνάμα… να φοβόμαστε!

Επειδή θέλουμε να σας πούμε ποιοι είναι οι άλλοι επτά στην οικογένεια που είναι στην πρώτη γραμμής σας λέμε: 
Η σύζυγος Δήμητρα-Λίντα νοσοκόμα RN σε μεγάλο νοσοκομείο της Βοστώνης.  Γιός μας Νίκος αστυνομικός, deputy sheriff, στο San Diego Καλιφόρνιας, η μεγαλο-ανηψιά μας Ελένη ειναι RN στο τμήμα μεταμόσχευσης νωτιαίου μυελού σε μεγάλο νοσοκομείο της Βοστώνης.  Ο γιός του αδελφού μας Γεράσιμου και της συζύγου του Γεωργίας, Γεώργιος στην Αμαλιάδα, Ηλείας νοσοκόμος στο κρατικό νοσοκομείο, η σύζυγος του Σοφία νοσοκόμα σε ιδιωτικό ίδρυμα στην Αμαλιάδα, η Πέγκυ σύζυγος του Δημήτρη γιού του Γεράσιμου και της Γεωργίας μικροβιολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και ο ανεψιός της συζύγου Δήμητρας-Λίντας, αστυνομικός.  Είμαστε υπερήφανοι αλλά συνάμα ανήσυχοι και σκεπτικοί, πολύ σκεπτικοί.  

Ξέρω ότι είναι πολλοί άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή αυτή την εποχή.  Άνθρωποι που εργάζονται σε νοσοκομεία, σε ασθενοφόρα, στην αστυνομία, την πυροσβεστική, σε εστιατόρια, οδηγοί, φαρμακεία, παντοπωλεία… και τόσα άλλα επαγγέλματα.  Ευχόμαστε ο Θεός να τους έχει καλά και να τους δίνει ΔΥΝΑΜΗ.  

Όπως ευχόμαστε εσείς και όλος ο κόσμος να είσαστε υγιείς. 

Και κάτι ακόμα.  Τηλεφωνήστε στους συγγενείς, φίλους και γειτόνους.  Ίσως να θέλουν βοήθεια.  ίσως να θέλουν κάποιον να μιλήσουν!

Μπόρα είναι θα περάσει.


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου