Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

Μητρόπολη Πατρών: «Δεν τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ένταση επικράτησε το πρωί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην Πάτρα, όπου έσπευσε η αστυνομία, καθώς είχαν συγκεντρωθεί πιστοί που δεν πτοούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το tempo24, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στην εκκλησία, για να κοινωνήσουν ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, επεβλήθησαν τέσσερα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.
«Δεν τελέσθηκε θεία λειτουργία σήμερα το πρωί στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας Πατρών, όπως έχει συστήσει ο μητροπολίτης προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πατρών, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από τον ναό, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα άτομα.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση περιγράφονται και οι ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο εφημέριος της ενορίας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εφημέριος άνοιξε τον ιερό ναό μετά τις 8:00, προκειμένου, αν επιθυμούσε κάποιος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να εισέλθει για ατομική προσευχή. Εκείνη την ώρα ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού».
Όπως σημειώνεται, «μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν για να προσκυνήσουν».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ιερέας συνέστησε με αγάπη τα δέοντα, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, ενώ του θέματος επελήφθησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες απομάκρυναν όσους ευρίσκοντο εκτός του ιερού ναού κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμα και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου».
Επίσης, «ο ιερέας, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών έκλεισε τον ιερό ναό και ενημέρωσε τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία, ευχαρίστησε για τη βοήθεια και παρακάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τον ναό, καθώς και στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, βρίσκονταν περίπου 10 άτομα και έπειτα από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, επέβαλλαν διοικητικά πρόστιμα σε τέσσερα άτομα για άσκοπη μετακίνηση.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ, tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου