Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ενισχύθηκε η παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 11 Απριλίου, 2020
Σε ποσοστό 40% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου που ανακοίνωσε, χθες, ο καναδικός όμιλος. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός» παρήγαγε 115.949 ουγγιές χρυσού, με την παραγόμενη ποσότητα από το μεταλλείο της στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής να είναι η υψηλότερη των τελευταίων έξι τριμήνων, δηλαδή από τα τέλη του 2018. Συγκριτικά με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, το φετινό πρώτο τρίμηνο, η παραγωγή από την Ολυμπιάδα αυξήθηκε κατά 53% σε 15.181 ουγγιές από 9,9 χιλιάδες ουγγιές. Συνολικά όμως, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου υπήρξε χαμηλότερη σε σχέση με τις προβλέψεις λόγω κλιματολογικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις), ενώ η εταιρεία έχει θέσει, από τις 23 Μαρτίου, σε καθεστώς προστασίας και συντήρησης το μεταλλείο Λαμάκ (Lamaque) στον Καναδά, εφαρμόζοντας τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.
Λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία, η Eldorado Gold έχει αξιοποιήσει γραμμή πιστωτικής διευκόλυνσης, συγκεντρώνοντας κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. δολαρίων, τα οποία η εταιρεία δεν έχει άμεσα ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιπρόσθετη ρευστότητα, όπως έχει αναφέρει η καναδική εταιρεία, θα χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. Για τη φετινή χρονιά η Eldorado Gold αναθεωρεί τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση δαπανών, εάν απαιτηθεί.


Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα κεφάλαια, αλλά υπήρξε χρηματοοικονομικά ενδεδειγμένη κίνηση η άντλησή τους στο πλαίσιο της αξιοποίησης της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής. Επί ελληνικού εδάφους, ο καναδικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου