Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ενισχύθηκε η παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 11 Απριλίου, 2020
Σε ποσοστό 40% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου που ανακοίνωσε, χθες, ο καναδικός όμιλος. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός» παρήγαγε 115.949 ουγγιές χρυσού, με την παραγόμενη ποσότητα από το μεταλλείο της στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής να είναι η υψηλότερη των τελευταίων έξι τριμήνων, δηλαδή από τα τέλη του 2018. Συγκριτικά με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, το φετινό πρώτο τρίμηνο, η παραγωγή από την Ολυμπιάδα αυξήθηκε κατά 53% σε 15.181 ουγγιές από 9,9 χιλιάδες ουγγιές. Συνολικά όμως, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου υπήρξε χαμηλότερη σε σχέση με τις προβλέψεις λόγω κλιματολογικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις), ενώ η εταιρεία έχει θέσει, από τις 23 Μαρτίου, σε καθεστώς προστασίας και συντήρησης το μεταλλείο Λαμάκ (Lamaque) στον Καναδά, εφαρμόζοντας τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.
Λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία, η Eldorado Gold έχει αξιοποιήσει γραμμή πιστωτικής διευκόλυνσης, συγκεντρώνοντας κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. δολαρίων, τα οποία η εταιρεία δεν έχει άμεσα ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιπρόσθετη ρευστότητα, όπως έχει αναφέρει η καναδική εταιρεία, θα χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. Για τη φετινή χρονιά η Eldorado Gold αναθεωρεί τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση δαπανών, εάν απαιτηθεί.


Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα κεφάλαια, αλλά υπήρξε χρηματοοικονομικά ενδεδειγμένη κίνηση η άντλησή τους στο πλαίσιο της αξιοποίησης της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής. Επί ελληνικού εδάφους, ο καναδικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου