Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πέθανε από τον κορωνοϊό ο ομογενής Στέλιος Μανής,


 


Θλίψη προκάλεσε η εκδημία του Στέλιου Μανή, που έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό. (Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της οικογένειας)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας ιδιαίτερα αγαπητός ομογενής ήταν το νέο θύμα του κορωνοϊού, αφήνοντας την τελευταία του πνοή εξαιτίας των επιπλοκών της μεγαλύτερης πανδημίας του 21ου αιώνα. Ο λόγος για τον Στυλιανό Μανή (Steven Manners), ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών, μετά από διαρκώς εντεινόμενα συμπτώματα διάρκειας 5 ημερών.
Σύμφωνα με τον γαμπρό του, Νίκο Παπαϊωάννου, ο Μανής δεν υποβλήθηκε σε κάποιο τεστ για τον κορωνοϊό, τουλάχιστον όσο ήταν εν ζωή. Ομως, τόσο τα συμπτώματα, όσο και το γεγονός ότι ο συγκάτοικός του στο δωμάτιο του Astoria Rehab Center, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, επίσης πέθανε από τον κορωνοϊό, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
«Την τελευταία εβδομάδα είχε μπει σε ένα δωμάτιο με κάποιον συγκάτοικο, ο οποίος αρρώστησε και τελικά μάθαμε ότι είχε προσβληθεί και πέθανε από τον κορωνοϊό. Μετά άρχισε και ο πεθερός μου να ανεβάζει πυρετό. Την Κυριακή ήταν στο 99,5, ενώ την Δευτέρα τον έβαλαν σε οξυγόνο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Μάλιστα, ο γνωστός φαρμακοποιός και ιδιοκτήτης του «Crescent Apothecary», ανέφερε ότι οι γιατροί του Astoria Rehab Center συμβούλευσαν την οικογένεια να μην διακομίσει τον 76χρονο στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι με την κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο δεν θα βελτιωνόταν η υγεία του, αλλά το προβληματικό και δυσλειτουργικό περιβάλλον εκεί θα μπορούσε να την επιβαρύνει με πιο ταχείς ρυθμούς.
«Τον αφήσαμε τελικά στο Astoria Rehab Center, για το οποίο θα ήθελα να τονίσω ότι έχει εξαιρετικούς γιατρούς, κάποιους εκ των οποίων γνωρίζω και σε προσωπικό επίπεδο. Την Τρίτη το οξυγόνο είχε πέσει στο 70-75%. Αργά το βράδυ, μας ενημέρωσαν ότι έχασε την μάχη. Δυστυχώς, είναι τέτοια η μορφή της ασθένειας που δεν μπορείς να είσαι εκεί, δίπλα στον άνθρωπό σου», ανέφερε ο Νίκος Παπαϊωάννου.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία είναι προγραμματισμένη να τελεστεί την Παρασκευή 3 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια, με την περιορισμένη προσέλευση 2-3 ατόμων. Ο Στέλιος Μανής είχε δυο κόρες, την Ελένη, που έχει παντρευτεί τον Νίκο Παπαϊωάννου, και την Βενετία, που είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Βαλσαμάκη. Ο 76χρονος είχε και οκτώ εγγόνια, τέσσερα από την μεγαλύτερη κόρη του και δυο από την μικρότερη.
«Δεχόμαστε ευχαριστίες»
Ενας από τους λόγους που ο Στέλιος Μανής είχε πολλούς φίλους στην Ομογένεια, ήταν ότι στάθηκε αλληλέγγυος σε Ελληνες μετανάστες, όταν έκαναν τα πρώτα βήματά τους στην Αμερική. Παράλληλα, αξιοποιώντας την πρότερη ευελιξία του συστήματος των προσκλήσεων, μπήκε μπροστά για να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και να φτιάξουν την ζωή τους στις ΗΠΑ πολλά συγγενικά του πρόσωπα.
«Ως Ελληνας ομογενής, βοήθησε πολύ κόσμο. Η σύζυγός μου λαμβάνει τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ευχαριστούν για το πόσο τους βοήθησε. Η αλήθεια είναι ότι στάθηκε δίπλα σε πολύ κόσμο που ήρθε από την Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανός Μανής ήταν ιδρυτής της Ελληνικής Σκοπευτικής, Αλιευτικής και Θηριευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, αλλά και του Σκοπευτικού Συλλόγου Νέα Υόρκης «Αρης».
Οπως αναφέρει ο γαμπρός του, δεν είχε κάποια ενασχόληση με το κυνήγι, καθώς αυτό που τον ενδιέφερε και του άρεσε ήταν η σκοποβολή.
Είχε γεννηθεί το 1944 στην Αθήνα, αλλά έλκυε την καταγωγή του από την Κύπρο, από την πλευρά του πατέρα του, και από την Μικρά Ασία, από την πλευρά της μητέρας του. Είχε άλλα δυο αδέρφια, τον Ορέστη και την Παναγιώτα. Εχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να δουλέψει από πολύ νωρίς για τα προς το ζην.
Εγκαταστάθηκε στην Αμερική την περίοδο της χούντας, ενώ προσκάλεσε και τον αδερφό του, τον Ορέστη, ο οποίος ήρθε λίγο αργότερα.
Είχε έντονη παρουσία στην οργανωμένη Ομογένεια, ενώ διετέλεσε επί δεκαετίες υπεύθυνος του ελέγχου κυκλοφορίας στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, τοποθετημένος από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου