Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Με την αναπνοή μεταδίδεται ο κορωνοϊός



Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Μπαμπάς και κόρη με μάσκες αγγίζουν την εικόνα της Σάντα Αγκάθα, προστάτιδος της πόλης Κατάνια στην Ιταλία.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται όχι μόνον από το φτάρνισμα ή τον βήχα, αλλά και με την ομιλία ή ακόμη και την αναπνοή, αποδεικνύουν νέες έρευνες, σύμφωνα με την ενημέρωση επιτροπής ειδικών προς τον Λευκό Οίκο. Ο δρ Χάρβεϊ Φάινμπεργκ, πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής για αναδυόμενες λοιμώδεις νόσους, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, που υπογράφει τη σχετική επιστολή, τόνισε ότι ο αερολυμένος κορωνοϊός, από την ομιλία ή την αναπνοή, μπορεί να παραμείνει στον αέρα και να μολύνει κάποιον που θα βρεθεί στο ίδιο σημείο αργότερα. Ο χρόνος παραμονής των αερολυμάτων στον αέρα εξαρτάται από παράγοντες, όπως το ιικό φορτίο που απελευθερώνεται από τον ασθενή και την κυκλοφορία του αέρα.
Διαρκώς αυξάνονται οι επιστημονικές γνώσεις μας σχετικά με τις εκδηλώσεις του κορωνοϊού. Παρότι τα βασικά συμπτώματα παραμένουν ο πυρετός, ο βήχας και η δύσπνοια, Αμερικανοί ειδικοί επισημαίνουν ότι, εκτός από την απώλεια όσφρησης και γεύσης, και τα καρδιακά προβλήματα, κάποιοι ασθενείς παρουσιάζουν νευρολογικά συμπτώματα όπως σύγχυση ή εγκεφαλοπάθεια. Σε κρούσμα της νόσου στο Ντιτρόιτ, μια 50χρονη αεροσυνοδός διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πυρετό, βήχα και αδυναμία να απαντήσει στις ερωτήσεις των ιατρών. Οι τομογραφίες του εγκεφάλου της έδειξαν εγκεφαλικά οιδήματα και φλεγμονή σε κάποιες περιοχές, ενώ σε μικρότερες περιοχές τα κύτταρα είχαν πεθάνει (οξεία νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια), μια σπάνια επιπλοκή της γρίπης. Η δρ Ελίζα Φόρι, νευρολόγος του Συστήματος Υγείας Χένρι Φορντ, τονίζει ότι «ο κορωνοϊός εισβάλλει άμεσα στον εγκέφαλο σε σπάνιες περιπτώσεις».


Επίσης, ασθενείς COVID-19 έχουν καταγραφεί να εμφανίζουν εγκεφαλικό επεισόδιο, σπασμούς, θρόμβους, μούδιασμα των άκρων (ακροπαραισθησία) ή ακόμη και ντελίριο, προτού εμφανίσουν καν πυρετό. Οι ασθενείς με εγκεφαλοπάθεια συνήθως είναι ληθαργικοί, τελούν σε σύγχυση και κοιτούν απλανώς. Επίσης, Αμερικανοί ειδικοί επισημαίνουν ότι ο θάνατος κάποιων ασθενών του COVID-19 οφείλεται σε «καταιγίδα κυτοκινών», δηλαδή της υπέρμετρης αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό εισβολέα. Στην ίδια αιτία αποδίδονται οι θάνατοι νέων, υγιών ατόμων από την ισπανική γρίπη του 1918.
Τέλος, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου απομόνωσαν αντισώματα που μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο του κορωνοϊού στα κύτταρα. Οι Κινέζοι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι αυτά τα αντισώματα θα τους επιτρέψουν να παρασκευάσουν νέα φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου