Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Εντονη φημολογία γύρω από την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν




Τρίτη, 21 Απριλίου, 2020

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο όρος Paektu, σύμβολο της δυναστείας της οικογένειας Κιμ. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
ΣΕΟΥΛ. Εντονη είναι η φημολογία τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς φέρεται να κινδυνεύει σοβαρά μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που έχει άμεση γνώση του θέματος και τον οποίο επικαλείται το CNN. Πάντως, η Νότια Κορέα φαίνεται να υποβαθμίζει τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι δεν έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες κάτι ασυνήθιστο στη Βόρεια Κορέα.
Ο Κιμ δεν παρέστη πρόσφατα στον εορτασμό γενεθλίων του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ (του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας), στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. Είχε εμφανιστεί δημοσίως τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική συνάντηση.
Ενας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.
Η «Daily NK», μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε επέμβαση για την καρδιά του στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερκόπωσης. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χιανγκσάν.
Αφού αξιολόγησε ότι η κατάσταση του Κιμ είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την κατάσταση ανάρρωσής του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων. Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Πάντως, κυβερνητικές πηγές στη Νότια Κορέα διέψευσαν τις πληροφορίες ότι είναι βαριά άρρωστος.
Να σημειωθεί πως η συγκέντρωση πληροφοριών από τη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Βόρεια Κορέα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, ο οποίος αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν θεότητα εντός της χώρας. Οι απουσίες του από επίσημα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης πυροδοτούν συχνά εικασίες και φήμες για την υγεία του. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ελεύθερο Τύπο και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.
Η όλη φημολογία πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε και συζητήσεις για πιθανή διαδοχή, με το όνομα της 31χρονης αδελφής του Κιμ, Κιμ Γιο Γιονγκ, να έρχεται στο προσκήνιο.
Η Γιο είναι το δεξί χέρι του αδερφού της και δεν είναι λίγοι αυτοί που την συγκρίνουν με τον Κιμ αναφερόμενοι σε εκείνη ως «alter ego» του. H Γιο έχει αναλάβει πλέον ηγετικό ρόλο στο καθεστώς του αδερφού της, σύμφωνα με τον «Guardian», κάνοντας λόγο για μια γυναίκα με πάρα πολλές γνώσεις αλλά και σκληρή, όπως όλη η οικογένειά της.
Η Γιο έκανε την πρώτη της πολιτική εμφάνιση τον περασμένο μήνα, όταν με ανακοίνωσή της τόνισε πως η «Νότιος Κορέα είναι απλά ένα φοβισμένο σκυλί που γαυγίζει», σχετικά με μια πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που έφερε τις αντιδράσεις της Σεούλ.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου