Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό ο Βασίλειος ΓκουρνέλοςΚυριακή, 5 Απριλίου, 2020


Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, στην Πανομογενειακή Συγκέντρωση για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, 27 Φεβρουαρίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αντιμέτωπος με τον COVID – 19, με έντονα συμπτώματα αλλά χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, ήρθε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και επί χρόνια στέλεχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειος Γκουρνέλος.
«Δεν έχω νοιώσει ποτέ μου τόσο χάλια.  Ποτέ!  Ήταν σαν να με έχει χτυπήσει τρένο», αναφέρει στον «Ε.Κ.» ο κ. Γκουρνέλος, ο οποίος βρίσκεται στην 10η ημέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων και, σταδιακά, αναρρώνει από την «επίθεση» του κορωνοϊού, την οποία αντιμετώπισε με καραντίνα και φαρμακευτική αγωγή.
«Τα συμπτώματα που με έριξαν στο κρεβάτι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 10 μέρες.  Ήταν Πέμπτη βράδυ.  Είχα και νωρίτερα κάποιους πόνους στην μέση, αλλά είχα υποθέσει ότι σήκωσα απλά κάποιο βάρος.  Όμως, την Πέμπτη το βράδυ ένοιωσα τόσο άσχημα, που δεν μπορούσα να σηκωθώ από την καρέκλα.  Ακόμη και τότε το απέδωσα σε κρυολόγημα.  Σκέφτηκα ότι θα φύγει με γιατροσόφια, σούπες και τα συναφή, όμως τα πράγματα γίνονταν χειρότερα», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Στην συνέχεια, ο κ. Γκουρνέλος τηλεφώνησε στον προσωπικό του γιατρό, στον οποίο περιέγραψε όλα τα συμπτώματα, για να λάβει τελικά την διάγνωση από το τηλέφωνο, η οποία μάλιστα έγινε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
«Όταν του περιέγραψα όλα τα συμπτώματα, μου είπε ότι έχω COVID-19.  Τον ρώτησα πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουρος, χωρίς να με εξετάσει.  Απάντησε πως είχε εξετάσει άλλα 100 άτομα, με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και το είχε διαγνώσει.  Μου έδωσε εντολή να μείνω μέσα, να πίνω πολλά υγρά, να πάρω βιταμίνη C και έδωσε και την συνταγογράφηση», εξιστορεί το στέλεχος της Ομοσπονδίας.
Ασφαλώς, οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες.  Ο κ. Γκουρνέλος, ο οποίος μένει μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να απομονωθεί, περιοριζόμενος στον ένα όροφο του σπιτιού.  Τονίζει πως ακόμη και ο ύπνος ήταν πάρα πολύ δύσκολος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία της ασθένειας του κορωνοϊού δεν έχει καμία σχέση με την απλή γρίπη.
«Όσοι έχουν περάσει αυτό το μαρτύριο, καταλαβαίνουν τι λέω.  Δεν είναι μια απλή γρίπη, είναι μια γρίπη 100 φορές πιο δυνατή, από την οποία, δυστυχώς, δεν βγαίνουν όλοι νικητές.  Δόξα τω Θεώ, ελπίζω να το ξεπεράσω.  Είμαι στην δέκατη μέρα, θεωρώ ότι μετά από 4-5 μέρες, όπως υπολόγισε ο γιατρός, θα είναι καλύτερα.  Μου είπε ότι για να θεωρηθεί ότι το ξεπέρασα, θα πρέπει να είμαι τρεις μέρες χωρίς πυρετό και άλλες τρεις μέρες χωρίς τον παραμιοκρό βήχα», είναι τα λόγια του Βασίλη Γκουρνέλου, ο οποίος έδωσε μια βασική συμβουλή στους ομογενείς, αλλά και σε κάθε πολίτη.
«Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους ομογενείς είναι να προσέχουν.  Δεν είναι καθόλου αστείο.  Είναι πιο πολύ εύκολο να προφυλαχθούμε, από το να προσπαθήσουμε αργότερα να θεραπευτούμε για να γλιτώσουμε την ζωή μας.  Όσοι το έχουν πάθει γνωρίζουν πολύ καλά τι έιναι αυτό.  Να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και των Αρχών», κατέληξε ο Βασίλης Γκουρνέλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου