Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Ερευνες και δοκιμές με φάρμακο κατά πνευμονικής ίνωσης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020

Ενα φάρμακο κατά της πνευμονικής ίνωσης, που άρχισε να αναπτύσσεται πριν από μερικά χρόνια από την ερευνητική ομάδα του τμήματος πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Γέιλ (YALE), ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό για την καταστολή αρκετών επικίνδυνων συμπτωμάτων του νέου ιού COVID-19. Η ουσία sobetirome μιμείται τις επιδράσεις της θεραπείας με θυρεοειδή ορμόνη, θεραπεύοντας τις ουλές και βελτιώνοντας τη λειτουργία των κυττάρων στους πνεύμονες, δίχως να έχει τοξικές παρενέργειες στην καρδιά και στους σκελετικούς μυς. Ο πνευμονολόγος δρ Ναφτάλι Καμίνσκι ανακάλυψε πως το φάρμακο ενδέχεται να καταπολεμά το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας που παρατηρείται συχνά σε ασθενείς του κορωνοϊού, και η ερευνητική ομάδα του δημιουργεί πλέον τις βάσεις για περισσότερες κλινικές δοκιμές, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η ελπιδοφόρα παρατήρησή του.
Το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας (ARDS) είναι ένα από τα πιο απειλητικά συμπτώματα του COVID-19, καθώς οδηγεί σε διαρροή υγρού στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο. «Η αποτελεσματικότητα του sobetirome στα πειράματα που κάναμε σε ποντίκια που υποφέρουν από ARDS είναι πραγματικά εκπληκτική», δήλωσε ο δρ Καμίνσκι, συμπληρώνοντας πως παρατηρείται σημαντική και άμεση βελτίωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Οι επιπτώσεις του φαρμάκου σε ανθρώπους με COVID-19 δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί, ωστόσο πρόσθεσε πως μόλις εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, η ομάδα θα στραφεί άμεσα σε δοκιμές και στην έγκριση της ουσίας από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.
Οι δοκιμές σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που πάσχουν από κορωνοϊό θα γίνουν στο νοσοκομείο Yale New Haven, Connecticut, USA, αλλά και στην Ελλάδα, με συνεργάτη τον δρα Αργύρη Τζουβελέκη, πρώην μεταδιδακτορικό φοιτητή στο Γέιλ και νυν αναπλ. καθηγητή ιατρικής στο Παν. Πατρών. 
Η ουσία sobetirome έχει ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους και είναι γνωστό πως είναι ασφαλής για το ανθρώπινο σώμα, γεγονός που θα επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης του φαρμάκου για τον COVID-19, εάν οι αρχικές παρατηρήσεις επιβεβαιωθούν. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο διαθέτει άφθονες ποσότητες του φαρμάκου για δοκιμές, καθώς μια εταιρεία βιοτεχνολογίας από την Καλιφόρνια που είχε προγραμματίσει να αναπτύξει το φάρμακο για διαφορετική χρήση επέστρεψε το απόθεμά της στο Γέιλ λόγω των συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου