Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πεθαίνουν χωρίς το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους – Το παράδειγμα ενός ομογενούς


Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020



Φωτογραφία: gofundme.com
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καθώς ο πατέρας του βρισκόταν στο κρεβάτι, χτυπημένος βαριά από τον κορωνοϊό, ο Αντρέας Κουτσουδάκης ο νεότερος του έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα μέσω της νοσοκόμας: «Ο γιος σας δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ, αλλά μας τηλεφωνεί κάθε τόσο, τους λείπετε πολύ».
Οταν ο κ. Κουτσουδάκης κάλεσε ξανά αργότερα, η νοσοκόμα του είπε πως ο πατέρας του είχε χαρεί πολύ και μάλιστα «έσκασε» ένα μεγάλο χαμόγελο, αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Wall Street Journal“.
«Αυτό το χαμόγελο ήταν μόνιμα ζωγραφισμένο πάνω του», δήλωσε ο κ. Κουτσουδάκης για τον πατέρα του, Αντι Κουτσουδάκη, τον ιδιοκτήτη του δημοφιλούς εστιατορίου «Tribeca’s Kitchen», στο Λόουερ Μανχάταν. «Δόξα τω Θεώ, τουλάχιστον έμαθα αυτό», είπε.
Λίγες μέρες αργότερα, ο Αντι Κουτσουδάκης πέθανε, στις 27 Μαρτίου, στα 59 του, χωρίς φίλους ή την οικογένειά του δίπλα του, είπε ο γιος του.
Τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και σε όλη τη χώρα, χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν μία από τις πιο οδυνηρές πτυχές της πανδημίας του κορωνοϊού: Δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους, να είναι δίπλα τους όταν πεθαίνουν ή έστω να τους θρηνήσουν όλοι μαζί στην κηδεία. Οι υγειονομικοί και κρατικοί περιορισμοί που έχουν ως στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού εμποδίζουν τις κηδείες από το να γίνονται.
Οταν ο Γιόσεφ Λέβινγερ, βοηθός καθηγητή στο «Mary Louis Academy» στο Τζαμάικα Εστέιτς, του Κουίνς αρρώστησε τον περασμένο μήνα, ο καλύτερος φίλος του Τζέιμς Ντένιστον δήλωσε πως αισθάνθηκε πολύ άσχημα που δεν μπόρεσε να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο.
«Εμαθα να είμαι σωστός σύζυγος παρακολουθώντας τον, πώς να είμαι σωστός πατέρας ακολουθώντας τα βήματά του», είπε ο κ. Ντένιστον. «Και δεν μπορούσα καν να πάω να τον δω».
Ο κ. Λέβινγερ πέθανε στις 28 Μαρτίου, σε ηλικία 42 ετών. Ο Ζαν Μάουρο, υποδιευθυντής του σχολείου, δήλωσε ότι το πένθος είναι μεγαλύτερο επειδή το σχολείο δεν μπόρεσε να αποτίσει συλλογικά φόρο τιμής στη μνήμη του.
«Ολοι μας είμαστε συντετριμμένοι», είπε.
Ο καθηγητής Χάριγκτον ισχυρίζεται πως συγκαταλέγεται μεταξύ των τυχερών. Ηταν σε θέση να επισκεφθεί τον αιδεσιμότατο Τζορτζ – Οριτζ – Γκαρεϊ, τον γεννημένο στο Μεξικό πάστορα της εκκλησίας του Σεντ Μπριγκίντ, στη γειτονιά Γουίκοφ Χάτς του Μπρούκλιν, τη νύχτα πριν πεθάνει στις 27 Μαρτίου, στην ηλικία των 49 ετών.
Ο πατέρας Τζορτζ, όπως ήταν γνωστός, υποστήριζε τους μετανάστες και οργάνωσε μια ετήσια εκδήλωση για να γιορτάσει την ονομαστική γιορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης, η οποία μάζεψε 3.000 πιστούς, είπε ο Χάριγκτον.
Οι απανωτοί θάνατοι από κορωνοϊό έχουν αφήσει τις τοπικές κοινότητες χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία μάλιστα χαίρουν μεγάλης αποδοχής.
Ο κ. Κουτσουδάκης για παράδειγμα ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο της γειτονιάς του, της Τραϊμπέκα. Ηξερε το όνομα του κάθε παιδιού που περνούσε έξω από το μαγαζί, θυμάται ο γιός του. Ηξερε τα αγαπημένα φαγητά των πελατών του και πόσο ψημένο ήθελαν το κρέας τους.
Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης προσπάθησε να διοχετεύσει ένα κομμάτι της θλίψης του για τον χαμό του πατέρα του μέσα από την οργάνωση μιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων στο «GoFundMe». Οι πελάτες του πατέρα του αντέδρασαν άμεσα, βοηθώντας τον να συγκεντρώσει περίπου 50.000 δολάρια σε μία εβδομάδα για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου