Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Ορατό το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να θελήσει να κατασκευάσει ένα νέο εχθρό. Θα είναι ξανά η Ελλάδα;

Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2020

Η οικονομία θα οδηγήσει τα πράγματα στην Τουρκία συμφώνησαν και οι τρεις ομιλητές που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα “ Τι συμβαίνει στην Τουρκία;”.  

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Γρηγοριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Levant Partners Βασίλης Καρατζάς ανέλυσαν την πολυπαραγοντική κατάσταση στην Τουρκία, σχολιάζοντας πως η υπόθεση της πανδημίας ανέδειξε το γεγονός πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ήταν και τον αμφισβητούν πια ανοιχτά και μέσα στο ίδιο του το κόμμα/
Ο δημοσιογράφος του Βήματος Άγγελος Αθανασόπουλος, που συντόνιζε τη συζήτηση, έθεσε το κρίσιμο ερώτημα αν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Ερντογάν θα θελήσει να “φτιάξει” ένα νέο εχθρό, που πιθανότατα να είναι η Ελλάδα.
Ο Βασίλης Καρατζάς εκτιμά, πως αν και ο ίδιος ανησυχεί βαθιά για αυτό το ενδεχόμενο, οι συνομιλητές του στην Τουρκία τον διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν τέτοια δείγματα και οι ίδιοι δεν ανησυχούν. Από την πλευρά του όμως ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα, Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης εκτίμησε πως αν και ο Ερντογάν δεν είχε στο παρελθόν ανθελληνικά ρεφλέξ, η υπόθεση του Έβρου έδειξε πως αυτό μπορεί να αλλάξει και ο Τούρκος πρόεδρος να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική που του προτείνει ένας από τους πλέον ισχυρούς, όπως αποδείχτηκε, άντρες  της Τουρκίας, ο υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Όπως επισήμανε και ο Ευάγγελος Αρεταίος ας μην ξεχνάμε πως ο Ερντογάν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Σοϊλού φοβούμενος τις επιπτώσεις μια τέτοιας κίνησης. Τα πράγματα είναι πολύ πολωμένα στην Τουρκία και  όπως τόνισε ο Ιωάννης Γρηγοριάδης η υπόθεση του Έβρου έδειξε πως δεν υπάρχει μία συνολική στρατηγική.
Είναι σαφές είπαν και οι τρεις στον Άγγελο Αθανασόπουλο πως η οικονομία θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο. Το ζήτημα της ισοτιμίας, η εξυπηρέτηση του ιδιωτικού αλλά του δημόσιου χρέους και η τιμή του πετρελαίου θα δείξουν ποια “κατσαρόλα θα ξεχειλήσει”. Ισχυροί φίλοι της Τουρκίας όπως είναι το Κατάρ πλήττονται αυτή τη στιγμή από τις τιμές του μαύρου χρυσού και ειναι αμφίβολο αν στο μέλλον θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν όπως έκαναν στο παρελθόν.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου