Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός – Καραντίνα: Με «βραχιολάκια» και εφαρμογή στο κινητό θα ιχνηλατούνται οι φορείς του κορωνοϊού


Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2020Στόχος να γίνεται καλύτερος έλεγχος για τις επαφές που έχει κάποιος που είχε νοσήσει – Τι έχουν κάνει στο Χονκ Κονγκ και στην Κίνα

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το πώς θα γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών που μπορεί να έχει ένας φορέας του κορωνοϊού μετά το lockdown. Στην Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εξετάζονται διάφορες λύσεις -και κάποιες εφαρμόζονται ήδη: Στο Χονκ Κονγκ δοκίμασαν να περάσουν ηλεκτρονικά «βραχιόλια» με μικροτσίπ εντοπισμού στους εισερχόμενους τουρίστες. Στην Κίνα χρησιμοποιείται ευρέως η διαδικασία καταγραφής με σκανάρισμα QR code. Στις ΗΠΑ η Apple και η Google συμπράττουν στη δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία θα μετατρέπει το smartphone σε καταδότη των κινήσεων -και άρα των ενδεχόμενων επαφών με άλλα άτομα- του χρήστη/φορέα.
Από τα μέχρι στιγμής προτεινόμενα συστήματα, αυτό που φαίνεται να έχει κάποιο προβάδισμα, τόσο από την άποψη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όσο και της πρακτικότητάς του, είναι αυτό της Κίνας με το QR Code. Μολονότι δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα όλα τα στάδια της λειτουργίας του, η γενική αρχή είναι ότι, κάθε Κινέζος πολίτης, πριν από κάθε δραστηριότητα η οποία συνεπάγεται κάποιου είδους κοινωνική αλληλεπίδραση, οφείλει να επιδεικνύει τρόπον τινά το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό ότι δεν νοσεί με Covid-19.
Εάν υποτεθεί πχ ότι κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορείο, τρένο κ.λπ) ή να επισκεφθεί ένα πολυκατάστημα, κατά την είσοδό του θα πρέπει να σκανάρει το μοναδικό QR Code με τα στοιχεία του. Ο κωδικός αυτός χορηγείται από τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και, φυσικά, είναι αποκλειστικός για κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα, το καθένα με χρωματικό συμβολισμό: Το πράσινο QR code σημαίνει ότι ο χρήστης είναι εντελώς καθαρός από τον κορωνοϊό, το κίτρινο ότι ανήκει στην κατηγορία των ευάλωτων στον ιό και το κόκκινο δείχνει, προφανώς, θετικό τον συγκεκριμένο Κινέζο στον Covid-19.
Η κατάταξη των πολιτών στις τρεις χρωματικές κατηγορίες βασίζεται στο συνδυασμό πληροφοριών από διάφορες πηγές, όπως το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό καθενός, στον τόπο καταγωγής και διαμονής του, αλλά και στις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος ο πολίτης στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
Επί του παρόντος οι Κινέζοι λαμβάνουν τους κωδικούς QR χρησιμοποιώντας τις τοπικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης WeChat και Alipay, καθώς κάποιες εταιρείες τεχνολογίας, κολοσσοί στον κλάδο, έσπευσαν να συνδράμουν την κυβέρνηση ως προς την παρακολούθηση των κρουσμάτων και της ίδιας της επιδημίας.
Γενικότερα, η καθιέρωση ενός αποτελεσματικού συστήματος ιχνηλάτησης όσων έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προσκρούει στην αντίδραση των απανταχού ακτιβιστών υπέρ της προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου