Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Κόντρα Σταϊκούρα - Βαρουφάκη στη Βουλή με προσωπικές αναφορές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020

Εντονη αντιπαράθεση με προσωπικές αναφορές, είχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με επίκεντρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με το πρώτο να τον χαρακτηρίζει «παράδειγμα προς αποφυγή ως υπουργό Οικονομικών» και τον δεύτερο να απαντά ότι η ιστορία θα κρίνει και τους δύο.
Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, στη δευτερολογία του ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από τον κ. Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε «παράδειγμα προς αποφυγή ως υπουργό Οικονομικών».


«Έχω επίγνωση των ευθυνών μου ως υπουργός Οικονομικών. Δεν θέλω να ακολουθήσω τη τακτική που ακολουθήσατε εσείς ως υπουργός Οικονομικών το καλοκαίρι του 2015. Η δική μου προσπάθεια για την ελληνική οικονομία είναι μακριά από δημιουργικές ασάφειες που κόστισαν και θα κοστίζουν και για τις επόμενες δεκαετίες στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε:
«Το πρόβλημα δεν είναι η γραμμή στήριξης, δεν είναι οι πόροι που μεταβιβάζονται αυτομάτως. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσει η οικονομία της χώρας, πώς θα υπάρξει ευελιξία και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της επόμενης μέρας».
Ο κ. Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε σε διεθνείς αναλύσεις που εκτιμούν ότι θα υπάρξει βαθειά ύφεση της τάξεως του 5-10% και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού και άρα, δεν μπορεί να υπάρχουν από τώρα σταθεροί δημοσιονομικοί στόχοι.
Μίλησε ακόμα για οριακούς συσχετισμούς για την έκδοση ευρωομολόγου, χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό ότι δεν επιτεύχθηκε χθες συμφωνία στο Eurogroup και προσέθεσε ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να φανούν γενναίοι ώστε να γίνουν συμβιβασμοί με γενναίες λύσεις.
«Το κρίσιμο είναι να βγούμε νικητές από την κρίση και να πιάσουμε την επόμενη μέρα το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Και εμείς αυτό θα κάνουμε με υπευθυνότητα και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
«Η ιστορία θα κρίνει τους υπουργούς Οικονομικών και εμένα και εσάς», αντέδρασε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε: «Κάνατε ένα κακό σήμερα στον εαυτό σας. Θα πάτε στο Eurogroup να δώσετε μια μάχη για τη χώρα και μόλις απεμπολήσατε το δικαίωμα του βέτο. Το πετάξατε στο καλάθι των σκουπιδιών. Στείλατε στους σκληρούς της ΕΕ το μήνυμα ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης θα είναι ως παράδειγμα αποφυγής, για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια».
Άμεσα αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πράγματι οι φοιτητές έχουν πολλά να μάθουν για το τι έγινε το 2015. Γιατί όσα έγιναν είναι κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγή. Έγινε η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων επί των ημερών σας. Δεν θέλω να οδηγήσω τη χώρα μου εκεί που την οδηγήσατε εσείς το 2015».
«Ξεχνάτε ότι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο 2015 όπως λέτε, είναι ακριβώς οι ίδιοι που σήμερα βάζουν βέτο στο Eurogroup και οδηγούν στη διάλυση της ΕΕ», αντέτεινε ο κ. Βαρουφάκης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου