Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊος θερίζει τους οίκους ευγηρίας στη Νέα Υόρκη




Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2020

O βετεράνος του Στρατού, Ραλφ Μακόλ ΙRalph McCall), είναι ένας από τους δεκάδες που απομακρύνθηκαν από τον οίκο ευγηρίας βετεράνων, στο Ντεκατούρ της Τζόρζια, σε άλλες εγκαταστάσεις για προστασία από τον κορωνοϊό με ευθύνη του υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων. (Linda McCall via AP)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Περίπου 2.000 θάνατοι έχουν σημειωθεί στους οίκους ευγηρίας της Νέας Υόρκης, όπου ήταν γνωστό ότι οι ευπαθείς και γηράσκοντες τρόφιμοι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι στο ξέσπασμα του κορωνοϊού, αλλά δεν μπόρεσαν να το σταματήσουν.
Στο Κέντρο Νοσηλευτικής και Αποκατάστασης «Crown Heights» στο Μπρούκλιν, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι έπρεπε να μετατρέψουν ένα δωμάτιο σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, αφού περισσότεροι από 15 ένοικοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και τα Γραφεία Κηδειών δεν μπορούσαν να χειριστούν την κατάσταση.
Στο Κέντρο Νοσηλευτικής και Αποκατάστασης «Elizabeth» στη Νέα Ιερσέη, 19 θάνατοι συνδέθηκαν με τον ιό και από τους 54 τρόφιμους οι 44 είναι άρρωστοι.
Μετά από το θάνατο 13 ανθρώπων στον οίκο «Jersey Veterans Home», στο Παράμους Νέας Ιερσέης, ο κυβερνήτης κάλεσε 40 στρατιωτικούς γιατρούς από την Εθνική Φρουρά.
Στο Μανχάταν, δύο γυναίκες που συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο γηροκομείο «Upper East Side Rehabilitation and Nursing Center» αισθάνθηκαν αβοήθητες καθώς οι μητέρες τους πέθαναν από τον ιό μέσα σε λίγα λεπτά η μία από την άλλη. Και οι δύο δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τις μητέρες τους για εβδομάδες.
«Την τελευταία μέρα που πήγα εκεί, είπα σε έναν επόπτη, ‘σκέφτομαι να βγάλω την μητέρα μου πριν συμβεί κάτι τρομερό’», δήλωσε μια από τις γυναίκες, η Lynda Walsh-Clifford. «Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά» της αποκρίθηκε.

Ο Δρ Ρόμπιν Αρμστρονγκ (Dr. Robin Armstrong) μιλάει με νοσοκόμα έξω από τον οίκο ευγηρίας «Τhe Resort», στο Τέξας Σίτι, όπου θεραπεύει 30 τρόφιμους με το φάρμακο hydroxychloroquine για τον κορωνοϊό.
(AP Photo/David J. Phillip)

Συνολικά, 8.627 θάνατοι στη Νέα Υόρκη είχαν αποδοθεί στο Covid-19 το Σάββατο και το σύνολο για Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και Κονέκτικατ ήταν πάνω από 10.000.
Ο ιός είναι ίσως πιο σκληρός σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις για ηλικιωμένους, όπου ο συνδυασμός παραγόντων -ένας ηλικιωμένος ή ασθενής πληθυσμός, η χρόνια έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού και η συνεχής φυσική επαφή μεταξύ εργαζομένων και κατοίκων- έχουν επιταχύνει την εξάπλωσή του.
Συνολικά, περίπου 2.000 τρόφιμοι οίκων ευγηρίας έχουν πεθάνει στο ξέσπασμα της μόλυνσης και χιλιάδες άλλοι κάτοικοι είναι άρρωστοι.
Μέχρι την Παρασκευή, περισσότεροι από τα μισούς αδειοδοτημένους οίκους ευγηρίας της Νέας Υόρκης ανέφεραν μολύνσεις από κορωνοϊό, με 4.630 συνολικά θετικές περιπτώσεις και 1.439 θανάτους, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Στη Νέα Ιερσέη, στα γηροκομεία είχαν σημειωθεί 252 θάνατοι που σχετίζονταν με τον ιό, και από αυτούς πάνω από 90 τις τελευταίες δύο ημέρες. Το ξέσπασμα της πανδημίας έχει επηρεάσει πλέον τουλάχιστον το 70% των κέντρων μακροχρόνιας φροντίδας της πολιτείας.
Το πραγματικό ποσοστό μόλυνσης στα γηροκομεία είναι σχεδόν υψηλότερο από τα στοιχεία που δείχνουν επειδή λίγα έχουν την ικανότητα να κάνουν τεστ στους τροφίμους τους. Επικρατεί η υπόθεση μεταξύ πολλών ότι σε κάθε γηροκομείο στην περιοχή υπάρχουν άτομα με Covid-19.
Η κρίση στους οίκους ευγηρίας εμφανίζεται σε πυρήνες του ιού σε ολόκληρη τη χώρα, με λοιμώξεις που αναπτύσσονται σε περιοχές όπως το Ρόουντ Αϊλαντ, η Πενσιλβάνια και η Βόρεια Καρολίνα.
Στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνοι οίκων ευγηρίας δήλωσαν ότι κατακλύστηκαν από το ξέσπασμα του ιού που γρήγορα διέφυγε από τον έλεγχό τους. Δεν μπόρεσαν, δήλωσαν, να ελέγξουν τους τρόφιμους για να απομονώσουν τον ιό ή να αποκτήσουν προστατευτικό εξοπλισμό για να μην αρρωστήσουν οι εργαζόμενοι ή να μην μεταδώσουν τον ιό στους τρόφιμους.
«Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει Covid-19 στα γηροκομεία», δήλωσε ο Scott LaRue, διευθύνων σύμβουλος της ArchCare, η οποία λειτουργεί πέντε οίκους ευγηρίας στη Νέα Υόρκη. «Το θέμα είναι, γιατί δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό και τους ίδιους πόρους που όλοι οι άλλοι έχουν εκεί έξω; Είναι γελοίο».
Αντίθετα, σύμβουλοι των ηλικιωμένων σε αυτούς τους οίκους στη Νέα Υόρκη ξέσπασαν στους ιδιοκτήτες των οίκων, κατηγορώντας τους για αμέλεια και ότι επιτάχυναν την κρίση μειώνοντας στο ήμισυ το προσωπικό.
Ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πανδημία ήταν δύσκολο να σταματήσει. «Ο κορωνοϊός σε ένα γηροκομείο μπορεί να είναι σαν φωτιά στο ξηρό χορτάρι» είχε πει.
Οι αξιωματούχοι Υγείας της Νέας Υόρκης υπερασπίστηκαν την εποπτεία των οίκων ευγηρίας, λέγοντας ότι είχαν υιοθετήσει μια σειρά κανονισμών τις τελευταίες εβδομάδες για την προστασία των τροφίμων.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου