Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, λοιπόν, έβαλε τέλος στο αφήγημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές των δύο ΠΑΕ. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει 7 βαθμούς και την Ξάνθη 12, καθώς πέραν της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας, τιμωρήθηκε με αφαίρεση επιπλέον πέντε βαθμών για τη μη δήλωση της αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης.
Στο σκεπτικό των 42 σελίδων που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων, προκύπτει ξεκάθαρα, πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είναι ένοχοι για το βαρύτατο αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας. Ενα αδίκημα που θα τους είχε ρίξει κατηγορία, εάν η Κυβέρνηση δεν είχε περάσει τροπολογία, με την οποία να σώζει τις δύο ΠΑΕ! Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, διότι κάποια από τις δύο θα πρέπει να… αλλάξει κατηγορία. Οι Νόμοι, βλέπετε, όσο κι αν κάποιοι δεν επιθυμούν να τους τηρούν, υπάρχουν και δεν μπορούν να «μαγειρεύονται» διαρκώς.
Στην προτελευταία σελίδα του σκεπτικού της Επιτροπής Εφέσεων, σημειώνεται με σαφήνεια ότι η απόφαση της ΕΕΑ ήταν εξ αρχής δεσμευτική, καθώς ήταν και παραμένει η μοναδική αρχή που μπορεί να εξετάσει σχετικες παραβάσεις και έχει πρόσβαση σε στοιχεία που δεν μπορεί κανείς δικαστής. Επιπλέον η Εφέσεων, Δέχεται ως ορθή την παρέμβαση του Ολυμπιακού, δικαιώνοντας τους Ερυθρόλευκους για τη μάχη που έδωσαν, ώστε να αποδειχθεί η παρανομία.
Με βάση το σκεπτικό της Εφέσεων της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη διατηρούν το δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης, το περίφημο «CAS». Και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες εάν οι δύο ΠΑΕ θα προσφύγουν, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου ή επειδή… βολεύτηκαν από τη μικρή ποινή που τους επιβλήθηκε, θα την κρατήσουν και θα πάνε παρακάτω.
TA NEA