Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Νέα Υόρκη βυθίζεται στην κρίση του κορωνοϊού με χιλιάδες θύματα (φωτογραφίες)


Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020



Μέσα από ζωντανή μετάδοση αγαπημένοι αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους Τζ. Ρόμπερτ Κόλμαν (J. Robert Coleman) στο Γραφείο Κηδειών Thomson στο Λέξιγκτον της Νότιας Καρολίνας. Η εφιαλτική εικόνα σίγουρα θα επαναληφθεί πολλάκις και στα Γραφεία Κηδειών της Νέας Υόρκης. AP Photo/Sarah Blake Morgan

Ετοιμο το νοσοκομείο εκστρατείας από την οργάνωση Samaritan’s Purse καθώς η Νέα Υόρκη βρέθηκε σχεδόν απροετοίμαστη σε αυτό τον πόλεμο. (AP Photo/Mary Altaffer)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 4.159 την Κυριακή.
Ολοι το περίμεναν, βλέποντας διαδοχικά τις εικόνες από την Κίνα και μετά την Ιταλία και Ισπανία, αλλά κανείς δεν περίμενε το πλουσιότερο και ισχυρότερο κράτος της Γης να εμφανίσει αυτή την τριτοκοσμική εικόνα. Και όπως πάντα τις αδυναμίες των ηγετών τις πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι.
Μπορεί ο ιός να μην κάνει διακρίσεις αλλά κάνει η κοινωνία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι θα φάνε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες σε περιοχές του Κουίνς και πώς θα ζήσουν αν δεν βγουν να δουλέψουν.
Ασθενοφόρα στη σειρά έξω από το «Elmhurst» στην ομώνυμη γειτονιά του Κουίνς, όπου είναι το πρώτο νοσοκομείο που χτυπήθηκε από συνεχόμενη εισροή κρουσμάτων. (AP Photo/Mary Altaffer)
Και τώρα περιμένοντας με αγωνία τις επόμενες ημέρες να γεμίσει η καμπύλη για να αρχίσει να κάμπτεται, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι, οι συγγενείς τους τούς κλαίνε από μακριά και το νοσηλευτικό προσωπικό φτάνει στα όριά του.
Οι σοροί των θυμάτων του κορωνοϊού μεταφέρονται στα Γραφεία Κηδειών, όπως αυτό του Πατ Μάρμο (Pat Marmo) ιδιοκτήτη του Daniel J. Schaefer (αριστερά πάνω), που έχουν πλέον κορεστεί με αποτέλεσμα εκατοντάδες να φυλάσσονται σε φορτηγά ψυγεία, ενώ τα κρεματόρια πήραν άδειας 24ωρης λειτουργίας. (AP Photo/John Minchillo)
(AP Photo/Kathy Willens)
Το θέμα είναι και πολιτικό, αλλά πώς να το συζητήσει κανείς όταν τα λόγια του χαθούν μπροστά στον οξύ θρήνο των σειρήνων των ασθενοφόρων.
Προς το παρόν ας προσέχουμε, μένοντας σπίτι όσοι μπορούμε και ας προσευχόμαστε για όσους χάνονται χωρίς να φταίνε. Πίσω από κάθε ένα νούμερο υπάρχει μία ζωή που χάθηκε και μία οικογένεια που θρηνεί.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου