Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η Ρίτα Γουίλσον μιλά για τον κορονοϊό: Η χλωροκίνη είχε ακραίες παρενέργειες


Η Ρίτα Γουίλσον μιλά για τον κορονοϊό: Η χλωροκίνη είχε ακραίες παρενέργειες

Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2020

Η ηθοποιός για πρώτη φορά περιγράφει την εμπειρία της για το διάστημα που ήταν άρρωστη από τον covid-19Έχοντας αναρρώσει από τον κορονοϊό, η Ρίτα Γουίλσον για πρώτη φορά μιλά δημόσια για την περιπέτεια με την υγεία της, περιγράφοντας τα όσα βίωσε το διάστημα που νοσούσε από τον covid-19. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σύζυγος του Τομ Χανκς μίλησε στην εκπομπή του CBS, «This Morning Tuesday» και τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
«Ένιωθα αφόρητους πόνους, άβολα. Δεν ήθελα να με ακουμπάει κανείς. Και μετά ξεκίνησε ο πυρετός», είπε στη δημοσιογράφο Gayle King. Για να προσθέσει πως υπέφερε από ρίγη, «όπως ποτέ δεν είχα αισθανθεί ξανά στη ζωή μου». Ο πυρετός ήταν υψηλός και η ίδια ένιωθε «κουρασμένη».
Η Ρίτα Γουίλσον αποκάλυψε επίσης πως της χορήγησαν χλωροκίνη, ενώ τόνισε πως αν και γνωρίζει πως όλοι μιλούν για το συγκεκριμένο φάρμακο, δεν είναι σίγουρη αν αυτό τη βοήθησε να αναρρώσει.
«Δεν ξέρω αν δούλεψε το φάρμακο ή αν ήταν να πέσει, ούτως ή άλλως ο πυρετός. Ο πυρετός πράγματι έπεσε, όμως, η χλωροκίνη είχε ακραίες παρενέργειες. Είχα απίστευτες ναυτίες και ιλίγγους. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Οι μύες μου ήταν πολύ αδύναμοι. Νομίζω πως πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το συγκεκριμένο φάρμακο. Δεν ξέρουμε, αν πράγματι βοηθάει σε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Η ηθοποιός εξήγησε επίσης πως κάποια από τα συμπτώματα που είχε, όσο νοσούσε, ήταν η απώλεια όσφρησης και γεύσης, κάτι που τότε δεν είχε καταλάβει. Όσο για τον σύζυγό της, με τον οποίο νόσησαν το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα, είπε πως εκείνος είχε πιο ήπια συμπτώματα.
«Δεν είχε τόσο υψηλό πυρετό, δεν έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησής του, αλλά μας πήρε τον ίδιο χρόνο για να το ξεπεράσουμε», δήλωσε.
Η Ρίτα Γουίλσον και ο Τομ Χανκς βρίσκονται, πλέον, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες σε καραντίνα, έχοντας αναρρώσει από τον κορονοϊό. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε και οι δύο τώρα - σύμφωνα με τη γενικότερη αντίληψη που επικρατεί - είναι άνοσοι, ενώ έχουν δώσει αίμα για να βοηθήσουν στις έρευνες για το εμβόλιο του κορονοϊού.
«Συμμετέχουμε σε μια έρευνα, όπου δώσαμε το αίμα μας και θα μας ενημερώσουν αν τα αντισώματά μας θα είναι βοηθητικά στην παραγωγή ενός εμβολίου», δήλωσε η Γουίλσον, μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου