Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΗΠΑ: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Τζο Μπάιντεν

Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2020

Σε μπελάδες έχει μπει ο Τζο Μπάιντεν, ο εναπομείνας υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, καθώς μία γυναίκα τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση.

ΗΠΑ: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Τζο Μπάιντεν | tovima.gr
Σε μπελάδες έχει μπει ο Τζο Μπάιντεν, ο εναπομείνας υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, καθώς μία γυναίκα τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση.
Πρόκειται για την Τάρα Ριντ, πρώην συνεργάτιδά του Μπάιντεν όταν αυτός ήταν ακόμα Γερουσιαστής. Η Ριντ ισχυρίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την παρενόχλησε σεξουαλικά το 1993.

H καταγγελία

Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τον ότι την έσπρωξε σ΄ έναν τοίχο και την κακοποίησε σεξουαλικά, «διεισδύοντας με τα δάχτυλά του μέσα μου», όπως ακριβώς αναφέρει στην καταγγελία της.
Σε μία ανάρτησή της ευχαρίστησε όσους «της έδωσαν το κουράγιο για να τον καταγγείλει μετά από τόσο καιρό».
Η κίνησή της δεν θα έχει κανένα νομικό αντίκτυπο στον Μπάιντεν, καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις δεκαετίες από το υποτιθέμενο συμβάν και όλες οι κατηγορίες έχουν παραγραφεί. Η ίδια πάντως θέλησε να δημοσιοποιήσει τώρα την καταγγελία της. 
Όσοι την αμφισβητούν, αναρωτιούνται γιατί επέλεξε να μιλήσει ύστερα από τόσο καιρό. Σε κάποιες από τις συνεντεύξεις της η ίδια συνδέει το τάιμινγκ με το γεγονός ότι ο Μπάιντεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν θα άντεχα ένας ακόμα δυνατός άνδρας να μείνει ατιμώρητος για τις πράξεις του. Πρέπει να είναι υπόλογος».

Η απρεπής συμπεριφορά του Μπάιντεν με γυναίκες

Ο Μπάιντεν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Κάποιοι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να τον υπερασπιστούν δημόσια, λέγοντας ότι ποτέ δεν άκουσαν ή είδαν κάτι που θα υποδήλωνε ασεβή συμπεριφορά έναντι γυναικών.
Ωστόσο, από πέρσι ο 77χρονος υποψήφιος έχει μπει στη δίνη ενός σκανδάλου, καθώς πολλές φορές έχει συλληφθεί από την κάμερα να συμπεριφέρεται περίεργα απέναντι σε γυναίκες, κυρίως αγγίζοντάς τες σε υπερβολικό βαθμό.
Τον Μάρτιο του 2019, μία πρώην βουλευτίνα τον κατηγόρησε ότι την φίλησε παρά τη θέλησή της, την άγγιξε ανάρμοστα και της μύρισε τα μαλλιά. Ακόμα πέντε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκαναν παρόμοιες καταγγελίες.
Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε αναγκαστεί να αναρτήσει ένα βίντεο. Σε αυτό ζήτησε συγνώμη για την καταπάτηση του προσωπικού χώρου, τα όρια του οποίου έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια».
Μένει να φανεί αν οι νέες κατηγορίες της Ριντ θα επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου