Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Χρύσανθος Πετσίλας


Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020



Ο Χρύσανθος Πετσίλας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εφυγε ξαφνικά από την ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Χρύσανθος Πετσίλας, σκορπώντας θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, όπου ήταν και πολύ αγαπητός.
Οπως δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ιωάννης, ο Χρύσανθος Πετσίλας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής, στο κρεβάτι του, χωρίς άμεσες ενδείξεις για την αιτία θανάτου, ενώ δεν είχε παραπονεθεί για ενοχλήσεις ή άλλα άμεσα ανησυχητικά συμπτώματα για την υγεία του.
«Ο Χρύσανθος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του. Δεν γνωρίζαμε να έχει κάτι. Μάλιστα, είχε κάνει εξετάσεις πριν από μιάμιση εβδομάδα και βγήκαν πολύ καλές. Δεν γνωρίζω εάν είναι από τον κορωνοϊό ή κάτι άλλο, γιατί δεν έχει προλάβει κάποιος ιατροδικαστής να κάνει τη διάγνωση», ανέφερε συντετριμμένος ο κ. Πετσίλας.
Ο Χρύσανθος Πετσίλας γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και μετανάστευσε στην Αμερική σε ηλικία 29 ετών. Σπούδασε επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο NYU. Οπως τονίζει ο αδερφός του, στη Νέα Υόρκη έκανε διάφορες δουλειές, μέχρι να υπηρετήσει στο ελληνικό Γραφείο Τύπου, αλλά και το Γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, όπου, λίγα χρόνια αργότερα, προήχθη στη διευθυντική θέση.
Τα τελευταία χρόνια, ασχολείτο με την υποκριτική, έχοντας λάβει μέρος σε σίριαλ, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα δημιουργών της ομογένειας, οπως το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Φύτου Στράτη. Εγινε θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο, όταν υποδύθηκε, με μεγάλη ψυχραιμία και πειστικότητα, έναν άνδρα που παντρεύτηκε μια 12χρονη, το 2016, σε ένα βιντεοσκοπημένο κοινωνικό πείραμα, στην Τάιμς Σκουέαρ, στηλιτεύοντας το καθεστώς χωρών που επιτρέπουν την εκμετάλλευση ανηλίκων.
«Ηταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή. Ενας άνθρωπος με θάρρος, που αντιμετώπισε με πολύ υπομονή και σθένος τον καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από έξι χρόνια, καταφέροντας να βγει κι εκεί νικητής. Στην ζωή του ποτέ δεν βαρυγκομούσε. Πάντα έδειχνε δύναμη σε ό,τι αναλάμβανε», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο Ιωάννης Πετσίλας.
Η είδηση της εκδημίας του Χρύσανθου Πετσίλα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι συγκινητικά. Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Διευθυντή του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη εξέφρασε και ο Νίκος Μπάρδης, με τον οποίο συνδέονταν με μακροχρόνια γνωριμία από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
«Εφυγε ένας άνθρωπος με Ιστορία, ένας εργάτης της Ομογένειας. Χάσαμε έναν φίλο, έναν Παναθηναϊκό, έναν άνθρωπο με όραμα, συνετό, καλό και αξιόλογο ομογενή», σχολίασε ο κ. Μπάρδης στον «Ε.Κ.».
Ο Χρύσανθος Πετσίλας είχε αποκτήσει από τον γάμο του μια κόρη, την Αντα, η οποία είναι σήμερα 11 ετών.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου