Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΠΟΥ: Ανά δύο εβδομάδες η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τη θέση ότι η άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί σε όλο τον πλανήτη λόγω κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει κλιμακωτά, σε «στάδια δύο εβδομάδων» εξέφρασε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Στην τελευταία ενημέρωση που παρείχει ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά την πανδημία και ότι «η ταχύτητα, η βαθμηδόν χαλάρωση και η ισότητα θα πρέπει να είναι οι κατευθυντήριες αρχές» κατά τη λήψη αποφάσεων για την αξιολόγηση των μέτρων.


Κάθε χώρα, σημειώνεται επίσης, θα πρέπει να εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα για τη δημόσια υγεία για να διατηρήσει σε χαμηλό ή μηδενικό επίπεδο τη μετάδοση του ιού και να προετοιμαστεί ώστε να μπορεί να αντιδράσει γρήγορα για να ελέγξει οποιαδήποτε εξάπλωση.
«Για να μειωθεί ο κίνδυνος νέων εξάρσεων, η άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει σταδιακά και βήμα-βήμα», με βάση τις εκτιμήσεις (σχετικά με την ισορροπία) μεταξύ του επιδημιολογικού ρίσκου και των κοινωνικο-οικονομικών οφελών της απάλειψης των περιορισμών σε χώρους εργασίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωνικές δραστηριότητες, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΠΟΥ, στη σημερινή του τοποθέτηση.
«Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα δύο εβδομάδων (αντίστοιχο με την περίοδο επώασης του ιού) μεταξύ κάθε φάσης της μεταβατικής περιόδου, προκειμένου να υφίσταται επαρκής χρόνος για να γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος ενδεχόμενων νέων επιδημικών εξάρσεων, ώστε να υπάρχει και κατάλληλη απάντηση σε αυτές», προστίθεται ακόμη. Προειδοποίησε δε ότι το «ρίσκο επανεμφάνισης της νόσου θα εξακολουθεί να υφίσταται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου