Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

ΠΟΥ: Ανά δύο εβδομάδες η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τη θέση ότι η άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί σε όλο τον πλανήτη λόγω κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει κλιμακωτά, σε «στάδια δύο εβδομάδων» εξέφρασε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Στην τελευταία ενημέρωση που παρείχει ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά την πανδημία και ότι «η ταχύτητα, η βαθμηδόν χαλάρωση και η ισότητα θα πρέπει να είναι οι κατευθυντήριες αρχές» κατά τη λήψη αποφάσεων για την αξιολόγηση των μέτρων.


Κάθε χώρα, σημειώνεται επίσης, θα πρέπει να εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα για τη δημόσια υγεία για να διατηρήσει σε χαμηλό ή μηδενικό επίπεδο τη μετάδοση του ιού και να προετοιμαστεί ώστε να μπορεί να αντιδράσει γρήγορα για να ελέγξει οποιαδήποτε εξάπλωση.
«Για να μειωθεί ο κίνδυνος νέων εξάρσεων, η άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει σταδιακά και βήμα-βήμα», με βάση τις εκτιμήσεις (σχετικά με την ισορροπία) μεταξύ του επιδημιολογικού ρίσκου και των κοινωνικο-οικονομικών οφελών της απάλειψης των περιορισμών σε χώρους εργασίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωνικές δραστηριότητες, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΠΟΥ, στη σημερινή του τοποθέτηση.
«Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα δύο εβδομάδων (αντίστοιχο με την περίοδο επώασης του ιού) μεταξύ κάθε φάσης της μεταβατικής περιόδου, προκειμένου να υφίσταται επαρκής χρόνος για να γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος ενδεχόμενων νέων επιδημικών εξάρσεων, ώστε να υπάρχει και κατάλληλη απάντηση σε αυτές», προστίθεται ακόμη. Προειδοποίησε δε ότι το «ρίσκο επανεμφάνισης της νόσου θα εξακολουθεί να υφίσταται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου