Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Τι θα κάνει ο γιατρός όταν ένας ασθενής με καρκίνο έχει κορωνοϊό;

Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020


Η σκληρή πραγματικότητα:  Όταν σε θεωρούν "εξοφλημένο" σε αφήνουν να πεθάνεις!!!

Στο Μπρούκλιν, την Πέμπτη, νοσηλευτές στο Wyckoff Heights Medical Center μεταφέρουν σορούς στα φορτηγά ψυγεία που λειτουργούν ως νεκροτομεία. (AP Photo/Mary Altaffer)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Με την έλλειψη εξοπλισμού για ασθενείς με κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, οι γιατροί λένε ότι σύντομα θα χρειαστεί να κάνουν δύσκολες επιλογές.
Ενας ασθενής είχε λέμφωμα και καρδιακή ανεπάρκεια. Ενας άλλος ήταν 85 ετών με μεταστατικό καρκίνο. Ενα τρίτος ήταν 83 και είχε άνοια και πνευμονική νόσο. Όλοι ήταν σοβαρά άρρωστοι από κορωνοϊό, και, όπως είπε ένας γιατρός, όλοι είχαν συνδεθεί με τους αναπνευστήρες τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα μεγάλο νοσοκομείο του Μανχάταν.
Αλλά σύντομα, ασθενείς όπως αυτοί μπορεί να μην λαμβάνουν παρόμοια επιθετική θεραπεία. Καθώς οι άνθρωποι με τον ιό κατακλύζουν τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, οι γιατροί αύξησαν τις πιέσεις στους κρατικούς υγειονομικούς υπαλλήλους για να τους δώσουν μια σπάνια και ανησυχητική εξουσία: το δικαίωμα να παρακρατούν τη νοσηλεία από ασθενείς που δεν αναμένεται να αναρρώσουν.
Η συρρίκνωση των αναλωσίμων σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες ή άλλα εργαλεία για όλους, και πολλοί γιατροί λένε ότι γίνονται όλο και πιο ανήσυχοι όσον αφορά την ισότιμη αντιμετώπιση του κάθε ασθενή. Πιστεύουν ότι οι γιατροί θα πρέπει σύντομα να κάνουν δύσκολες επιλογές στη θεραπεία.
«Συνήθως, το στάνταρτ είναι να διασωληνωθεί και να κάνουμε CPR και όλα τα σχετικά», δήλωσε η Δρα Ανγκελα Μιλς (Angela Mills), επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο New York-Presbyterian / Columbia University Medical Center. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι πιθανό να συνεχιστεί».



Noσηλεύτριες στο Montefiore Medical Center Moses Division σε μία έκτακτη διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο. (AP Photo/Bebeto Matthews)

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι γιατροί είχαν παλέψει με ερωτήματα σχετικά με το αν και πώς θα περιθάλψουν κάποιον από την αρχή του παγκόσμιου ξεσπάσματος του ιού. Στην Κίνα, πολλοί ασθενείς με Covid-19 είχαν αρχικά απομακρυνθεί από τα νοσοκομεία, ενώ στην Ιταλία τα νοσοκομεία έδωσαν στους νεότερους, υγιέστερους ασθενείς προτεραιότητα για τους αναπνευστήρες από ό,τι στους ηλικιωμένους, πιο ευπαθείς αρρώστους.
Το πρόβλημα είναι ζοφερό και οδυνηρό και η εμπειρία των γιατρών στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τι πρόκειται να επακολουθήσει στους συναδέλφους τους σε άλλες πολιτείες, που έχουν αρχίσει να διερευνούν για σχέδια επιλογών.
Μέχρι την Τετάρτη, υπήρχαν 83.712 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Υγείας. Περισσότερα από 50.000 από αυτά τα κρούσματα ήταν στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου έχουν πεθάνει 1.500 άτομα.
Το τμήμα Νέα Υόρκης του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών (American College of Physicians), ενός εθνικού οργανισμού παθολόγων, έγραψε την περασμένη εβδομάδα στον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, ζητώντας να εκδώσει εκτελεστική εντολή που να παρέχει στους γιατρούς ασυλία από την ευθύνη για τις αποφάσεις που παίρνουν «όταν η ανάγκη για κατανομή των αναπνευστήρων οδηγεί σε άρνηση παροχής σε ορισμένους ασθενείς».
Ο κ. Κουόμο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επιτρέψει στα νοσοκομεία να φροντίζουν κατ’ επιλογή. Κανένα νοσοκομείο δεν έχει ακόμη εξαντληθεί από τους αναπνευστήρες, έχει πει. Ορισμένα νοσοκομεία πειραματίζονται με την τοποθέτηση πολλών ασθενών σε μία μηχανή αναπνευστήρα.
«Δεν υπάρχει πρωτόκολλο», δήλωσε ο κ. Κουόμο την Τρίτη όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει μια ταξινόμηση για τους ασθενείς εφόσον εξαντληθούν τα αναγκαία υλικά.
Ακόμα, οι πολιτειακοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας έχουν συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσοκομείων σχετικά με το πώς να θεσπίσουν γρήγορα νέους κανόνες εάν θεωρηθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Πριν από δύο εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα σχέδιο, αν και τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί.
Μία εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις συζητήσεις και αντίθετα ανέφερε τη στάση του κ. Κουόμο ότι η ταξινόμηση ασθενών δεν θα είναι απαραίτητη. Επισήμανε επίσης μια πρόσφατη εκτελεστική εντολή του κ. Κουόμο που θα προστατεύει τους γιατρούς από αγωγές σε υποθέσεις που σχετίζονται με τον Covid, αλλά ένας εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών δήλωσε την Τετάρτη ότι η εντολή δεν έφτασε μακριά… Και τα νοσοκομεία περιμένουν ακόμη τις οδηγίες του κ. Κουόμο.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου