Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Νεκρός από τον κορωνοϊό 48χρονος ομογενής


Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020


Ο 48χρονος Άρης Μωραϊτης (Φωτογραφία: Facebook)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νεκρός στο σπίτι του, υποκύπτοντας στις παρενέργειες του COVID-19, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί ο 48χρονος Aρης Μωραϊτης (Aris Moraitis), προσθέτοντας το όνομά του στον κατάλογο των Ελληνοαμερικανών που έχουν χάσει την ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό.
Πρόκειται για τον γιο του αείμνηστου Μάικ Μωραϊτη, ο οποίος διατηρούσε επί χρόνια την εμβληματική ταβέρνα «Καλύβα», στην διεύθυνση 36-15 Ditmars Boulevard.  Σύμφωνα με τον αδερφό του, Έβαν, ο Άρης είχε παρουσιάσει συμπτώματα απλού κρυολογήματος πριν από δυο εβδομάδες, τα οποία όμως με την πάροδο των ημερών έγιναν πιο σύνθετά, καθώς εμφανίστηκε πυρετός και έντονες στομαχικές διαταραχές.
«Πριν από δυο εβδομάδες, μου είπε ότι κρύωσε.  Όμως, άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να έχει διάρροια.  Μετά από λίγες ημέρες πήγε στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να πάει στα επείγοντα του νοσοκομείου.  Εκεί τον υπέβαλαν σε ακτινογραφία και του έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό.  Στην συνέχεια, του έδωσαν φαρμακευτική αγωγή και τον έστειλαν στο σπίτι», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Έβαν, ο οποίος τονίζει πως ο αδερφός του ήταν μάλλον καθησυχαστικός και τίποτε δεν προμήνυε την τραγική κατάληξη.
«Ο αδερφός μου έμενε μόνος του.  Όταν μιλήσαμε, εμένα μου έλεγε ότι δεν είναι τόσο άσχημα.  Δεν ξέρω μήπως το έλεγε για να μην στεναχωρηθώ.  Το μόνο που μου ζήτησε, ήταν να του πάω ένα πιάτο ζεστή σούπα την Δευτέρα.  Έτσι έκανα.  Του το άφησα έξω από την πόρτα.  Την Τρίτη όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, δεν μπορούσα να τον βρω.  Πήγα σπίτι και τον βρήκα νεκρό», αναφέρει συγκλονισμένος ο κ. Μωραϊτής.
Όπως τονίζει, ο αείμνηστος Άρης ήταν ένας άνθρωπος κλειστός, με 2-3 φίλους, γενικά ήσυχος και πολύ εργατικός.  Έχουν άλλη μια αδελφή, η οποία μένει στην Κύπρο, ενώ η κηδεία επρόκειτο να γίνει απευθείας στο νεκροταφείο, την Παρασκευή, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.
«Ο Άρης δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, πέρα από μια εγχείρηση που έκανε στην σπονδυλική στήλη, όταν ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία.  Σε εμένα τουλάχιστον δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα», τονίζει ο αδερφός του.
Ο εκλιπών είχε μακροχρόνια γνωριμία με το στέλεχος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργο Ζούβελο, ο οποίος προχώρησε σε μια σχετική δημοσίευση στο Facebook,  όπου εξέφραζε την οδύνη του για τον χαμό του 48χρονου ομογενή.
«Θα τον θυμάμαι για πάντα για το χαμόγελό του, το οποίο ήταν αγνό και άδολο.  Από μικρός ήταν πολύ ήσυχος.  Πάντα θα έβρισκε κάποιο τρόπο να με βοηθήσει, δεν έλεγε εύκολα όχι.  Είναι συγκλονιστικό αυτό που ζούμε.  Ξέρω τουλάχιστον 30 άνθρώπους από τον ευρύτερο κύκλο γνωριμιών μου που έχουν πεθάνει αυτήν την περίοδο», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Ζούβελος.
Να αναφερθεί ότι ο Άρης Μωραϊτης είναι ένα από τα νεότερα σε ηλικία θύματα του κορωνοϊού, όσον αφορά στα γνωστά περιστατικά από την ομογένεια της Νέας Υόρκης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου