Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Πάνω από 30 νεκροί από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ (βίντεο)


Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπί. (AP Photo/Rogelio V. Solis)
ΤΣΑΤΣΓΟΥΡΟΘ. ΤΖΟΡΤΖΙΑ. («AP»). Πάνω από 30 νεκροί είναι τελικά ο τραγικός απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν εκτός της Κυριακής και τη Δευτέρα Ανατολικές πολιτείες του Νότου, συσσωρεύοντας νέα δυστυχία πάνω σε μια πανδημία, αφήνοντας περισσότερα από 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρισμό εν μέσω πλημμυρών και κατολισθήσεων.
Στην Αλαμπάμα, οι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο από τους ανεμοστρόβιλους συγκεντρώθηκαν σε κοινοτικά καταφύγια, με προστατευτικές μάσκες για να προφυλαχθούν από τον νέο κορωνοϊό. Ενας ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε ένα σπίτι του Μισισιπή εκτός από ένα συγκεκριμένο δωμάτιο όπου ένα παντρεμένο ζευγάρι και τα παιδιά τους επέζησαν χωρίς να τραυματιστούν, όμως 11 άλλοι πέθαναν στην πολιτεία.
Περίπου 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) από την Ατλάντα στα βουνά της βόρειας Τζόρτζια, η Εμμα και ο Τσαρλς «Πιγουί» Πρίτσετ (Emma και Charles «Peewee» Pritchett) έμειναν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους προσευχόμενοι καθώς ένας ανεμοστρόβιλος διέλυσε το υπόλοιπο σπίτι τους.
«Είπα, ‘αν θα πεθάνουμε, θα είμαι δίπλα του’», είπε η γυναίκα τη Δευτέρα. Και οι δύο επέζησαν χωρίς τραυματισμούς.
Εννέα πέθαναν στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ο κυβερνήτης Χένρι ΜακΜέστερ (Henry McMaster) και οι ιατροδικαστές δήλωσαν ότι οκτώ σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια. Αξιωματούχοι του Τενεσί ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από το Τσατανούγκα (Chattanooga) και άλλοι πέθαναν από πτώση δέντρων ή μέσα σε κατεστραμμένα κτίρια στο Αρκάνσας και τη Βόρεια Καρολίνα.
Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπί. (AP Photo/Rogelio V. Solis)
Με τους ανεμοστρόβιλους που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί στο Νότο και καταιγίδες που εξακολουθούσαν την Τρίτη να μαίνονται μέχρι τις Ανατολικές παραλίες, οι μετεωρολόγοι έσπευσαν να καθορίσουν πόσο μεγάλο μέρος των ζημιών προκλήθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους.
Στις πολιτείες Μισισιπή και Λουιζιάνα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η απόφαση ελήφθη «για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης του Μισισιπή Τέιτ Ριβς (Tate Reeves), ο οποίος διαβεβαίωσε παράλληλα τους κατοίκους ότι «δεν είναι μόνοι».
«Κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να προστατεύσουμε τους δικούς μας και τις περιουσίες τους», συνέχισε.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει την ύψιστη προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, εκτιμώντας ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα έως και 235 χιλιόμετρα την ώρα.
Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπί. (AP Photo/Rogelio V. Solis)
Τη Δευτέρα το απόγευμα ο κυβερνήτης του Μισισιπή είχε επαναλάβει τις προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες να σέβονται τις συστάσεις για την προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταβούν σε κάποιο από τα καταφύγια που έχει δημιουργήσει η Πολιτεία. Μάλιστα τόνισε ότι οι καταιγίδες «ήταν ό,τι χειρότερο είχαν δει εδώ και μία δεκαετία. Είμαστε συνηθισμένοι σε ανεμοστρόβιλους. Κανείς όμως δεν ήταν συνηθισμένος σε αυτό».
«Οι ζημιές είναι καταστροφικές και πρόκειται για μια καλή υπενθύμιση προς όλους ότι πρέπει να προσέχουν τα μετεωρολογικά δελτία», έγραψε στο Twitter από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Εντουαρντς (John Bel Edwards).
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου