Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Παράταση 30 ημερών της ESTA για τους Ελληνες στις ΗΠΑ


Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020



Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη δυνατότητα να παρατείνουν την διαμονή τους στις ΗΠΑ για 30 ημέρες, χωρίς να θεωρηθεί ότι παραβιάζουν το τρίμηνο του μεταναστευτικού νόμου, θα έχουν οι Ελληνες που έχουν ταξιδέψει μέσω του VisaWaiverProgram(ESTA) και αδυνατούν να αναχωρήσουν στο μέγιστο των 90 ημερών από την άφιξή τους, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.
Οπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Department of Homeland Security (DHS), οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και να δώσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να λάβουν έγκριση για χρήση της δυνατότητας «Satisfactory Departure».  Σύμφωνα με αυτό το καθεστώς, θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν παράταση διαμονής για όχι περισσότερο από 30 ημέρες, προκειμένου να ταξιδέψουν υπό πιο ομαλές συνθήκες.
Εφόσον προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία, ξεκαθαρίζεται ότι η αλλαγή της ημερομηνίας δεν θα ληφθεί υπόψη ως παραβίαση του επιτρεπόμενου χρόνου συνεχόμενης διαμονής, που θα κοστίσει μια άμεση απαγόρευση συγκεκριμένης διάρκειας για την είσοδό τους στη χώρα, αλλά και πιθανή καταχώρηση στην «μαύρη λίστα» που θα κάνει δυσκολότερη την έγκριση των ταξιδιωτικών εγγράφων στο μέλλον.
Μιλώντας στον «Ε.Κ.», η ομογενής δικηγόρος, Μαρία Μάρκου, συμβούλεψε τους Έλληνες ταξιδιώτες να κινηθούν άμεσα και να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Την Τρίτη βρισκόμουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, στο αεροδρόμιο ‘Κένεντυ’.  Είναι σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα ήθελα όμως να κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μας να μην αφήσουν την διαδικασία για την τελευταία στιγμή. Να επικοινωνήσουν άμεσα, είτε με email, είτε τηλεφωνικά, με τις υπηρεσίες στα αεροδρόμια, να εξηγήσουν την κατάσταση και να λάβουν την παράταση», είπε η κ. Μάρκου.
Μάλιστα, η γνωστή νομικός τόνισε πως ενδεχομένως ακόμη και όσοι έχουν παραβιάσει την ESTAφοβούμενοι να ταξιδέψουν, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του αυξημένου κινδύνου μετάδοσης σε αεροπλάνα και αεροδρόμια, θα πρέπει κι αυτοί να έρθουν σε επικοινωνία, αφού υπάρχει πιθανότητα υπαχθούν ετεροχρονισμένα στο ίδιο καθεστώς.
«Ακόμη και αυτοί οι οποίοι δεν τήρησαν την ESTAκαι έμειναν εδώ, να επικοινωνήσουν με τις Αρχές και να τους εξηγήσουν τι συνέβη.  Βιώνουμε μια κατάσταση την οποία δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει», τονίζει χαρακτηριστικά.
Τα σχετικά email είναι I94JFK@cbp.dhs.gov (Αεροδρόμιο Κένεντυ), I94Newark@cbp.dhs.gov (Αεροδρόμιο Νιούαρκ), I94LAX@cbp.dhs.gov (Αεροδρόμιο Λος Άντζελες) και I94chi@cbp.dhs.gov (Σικάγο), με τα οποία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί, δίνοντας τα στοιχεία διαβατηρίου.  Στην συνέχεια θα λάβει τις σχετικές οδηγίες, τις οποίες και θα πρέπει να αξιοποιήσει.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου