Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Τζέιμι Ντάιμον: Ασχημη ύφεση που θυμίζει την οικονομική κρίση του 2008



Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020

Ο κ. Jamie Dimon (Paul Morigi/AP Images for JPMorgan Chase, FILE)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επικεφαλής της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) δήλωσε την Δευτέρα πως αναμένει ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιφέρει «άσχημη ύφεση», ενώ τα στοιχεία οικονομικής πίεσης μοιάζουν παρόμοια με εκείνα της ύφεση του 2008.
Ο πρόεδρος και CEO της μεγαλύτερη τράπεζας των ΗΠΑ τόνισε ότι ενώ η JPMorgan εισήλθε στην κρίση από θέση ισχύος και πως οι δανειστές ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό, η πανδημία εξελίσσεται με τρόπο «δραματικά διαφορετικό» από τα στρες τεστ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι ακριβώς θα μας φέρει το μέλλον – αλλά το λιγότερο, υποθέτουμε θα περιλαμβάνει άσχημη ύφεση συνδυασμένη με κάποιου είδους οικονομική πίεση παρόμοια με εκείνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008», δήλωσε ο κ. Ντάιμον κατά την ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. «Η τράπεζά μας δεν μπορεί να μην είναι υποκείμενη στις επιπτώσεις αυτού του είδους της πίεσης», τόνισε ο 64χρονος τραπεζίτης.
Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει της ΗΠΑ, η JPMorgan έχει καταφέρει να διατηρήσει ανοιχτά τα περίπου 4.000 υποκαταστήματα της και την «συντριπτική πλειοψηφία» των ATM γεμάτα με χρήματα, σημείωσε ο Ντάιμον.
Ωστόσο, υπάρχουν έστω και έτσι δυσμενή σημάδια. Τα τηλεφωνικά κέντρα «δεν θα έχουν πάει και τόσο καλά», γιατί πολλά εξ’ αυτών έχουν κλείσει από τις τοπικές κυβερνήσεις οδηγώντας σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής, είπε.
Πηγή: CNBCΕθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου