Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Τραμπ: «Κόλαση» οι επόμενες 2 με 3 εβδομάδες





Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020


(AP Photo/Alex Brandon)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Να προετοιμαστούν για μία «κόλαση τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες» προειδοποίησε, σε δραματικό τόνο, τους Αμερικανούς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Και χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τους πολίτες να λάβουν υπόψιν τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησής του.
Ο πρόεδρος Τραμπ περιέγραψε τη ζοφερή εικόνα καθώς η Ομάδα Κρούσης του Κορωνοϊού, που έχει συγκροτηθεί στον Λευκό Οίκο, προέβλεψε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν 100.000 έως 240.000 θάνατοι στις ΗΠΑ, ακόμη και αν διατηρηθούν οι σημερινές κατευθυντήριες οδηγίες για την κοινωνική αποστασιοποίηση. «Θέλω κάθε Αμερικανός να είναι προετοιμασμένος για τις δύσκολες μέρες που είναι μπροστά. Πρόκειται να είναι μία από τις σκληρότερες δύο ή τρεις εβδομάδες που είχαμε ποτέ στη χώρα μας», επισήμανε ο κ. Τραμπ. «Θα χάσουμε χιλιάδες ανθρώπους», είπε την Τρίτη στην καθιερωμένη ενημέρωση του Λευκού Οίκου.
Ωστόσο, προέβλεψε ότι η χώρα σύντομα θα δει ένα «φως στο τέλος της σήραγγας» γι’ αυτή την πανδημία, που στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μολύνει περίπου 190.000 ανθρώπους και έχει σκοτώσει πάνω από 4.000, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες (Antonio Guterres), ο οποίος ανέφερε ότι ο Κόσμος περνά την πιο δύσκολη κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιμετωπίζοντας μια πανδημία που απειλεί ανθρώπους σε όλες τις χώρες, γεγονός που θα προκαλέσει μια ύφεση «η οποία πιθανότατα δεν θα μπορεί να παραλληλιστεί με τίποτα στο πρόσφατο παρελθόν». Κι αυτό, πρόσθεσε, εγκυμονεί τον κίνδυνο «αυξημένης αστάθειας, ενισχυμένη αναταραχή και έντονες συγκρούσεις».
Ειδικά η εξέλιξη της πανδημίας στη Νέα Υόρκη, με τις οδυνηρές εικόνες των φορτηγών να μεταφέρουν πτώματα στα νεκροτομεία αποκαλύπτουν το μέγεθος της κρίσης που εξαπλώνεται πλέον σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι την Τετάρτη οι θάνατοι που οφείλονται στον ιό, και οι οποίοι αυξάνονταν κατά μέσο όρο 30% την περασμένη εβδομάδα, είχαν ανέλθει σε 1.866 στην περιοχή των τριών πολιτειών μέχρι το βράδυ της Τρίτης -1.550 στη Νέα Υόρκη, 267 στη Νέα Ιερσέη και 69 στο Κονέκτικατ- και αναμενόταν να υπερβεί τους 2.000 θανάτους την Τετάρτη.
Σε όλες τις ΗΠΑ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 4.000, αριθμός διπλάσιος μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο John Hopkins. Συνολικά καταγράφηκαν 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.
Ο Δρ Αντονι Φάουτσι (Anthony S. Fauci), ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του Εθνους στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων και η Δρ Ντέμπορα Λ. Μπιρξ (Deborah L. Birx), η οποία συντονίζει την αντιμετώπιση στον κορωνοϊό, ανέφεραν την ζοφερή πρόγνωση των 100.000 έως 240.000 θανάτων σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου, αποκαλώντας την «πραγματικό αριθμό», αλλά υποσχέθηκαν να κάνουν τα πάντα για να μειωθεί το ποσοστό. «Πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», ανέφερε η Δρ Ντέμπορα Μπιρξ. «Αυτό θα απαιτούσε από όλους τους Αμερικανούς να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους στον περιορισμό της εξάπλωσης της αρρώστιας» είπε.
Αλλά και ο Δρ Φάουτσι ανέφερε ότι «πρόκειται για έναν αριθμό που πρέπει να προβλέψουμε, αλλά δεν πρέπει απαραίτητα να το αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο».
Οι αξιωματούχοι στην ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο περιέγραψαν τον αριθμό των νεκρών που στην καλύτερη των περιπτώσεων πιθανότατα θα χαθούν περισσότερες από 53.000 αμερικανικές ζωές που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και το χειρότερο στη σφαίρα της πιθανότητας προβλέπει ότι οι Αμερικανοί που θα πεθάνουν από τον ιό θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τους 291.000 Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα», είπε η Δρ Μπιρξ. «Δεν υπάρχει μαγικό εμβόλιο ή θεραπεία, είναι απλώς συμπεριφορές, κάθε μία συμπεριφορά μας μεταφράζεται σε κάτι που αλλάζει την πορεία αυτής της ιογενούς πανδημίας».
Η Δρ Μπιρξ δήλωσε ότι οι προβλέψεις για πανδημία έδειχναν αρχικά 1,5 εκατομμύρια έως 2,2 εκατομμύρια θανάτους στις ΗΠΑ. Αλλά αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο, χωρίς προσπάθειες να επιβραδυνθεί η διάδοση του κορωνοϊού μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πρόσθεσε ότι πολιτείες που δεν έχουν δει ακόμη την αιχμή στα κρούσματα, όπως η Νέα Υόρκη, θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση για να ισοπεδώσουν την καμπύλη των αυξανόμενων νοσηλίων και θανάτων.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το «ΑΠΕ-ΜΠΕ» από τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι απαιτεί «αυτή τη στιγμή» μια απάντηση για το αίτημα προς τον Λευκό Οίκο που δεν εκπληρώθηκε για 1.000 νοσοκόμες, 150 γιατρούς και 300 θεραπευτές για ασθενείς με προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.
Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι από χθες 900 κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της πόλης και τόνισε ότι όλες οι κατασκευές που είναι «μη αναγκαίες ή μη επείγουσας ανάγκης πρέπει να σταματήσουν από αυτή τη στιγμή».
Τέλος, έδωσε εντολή στον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πόλης να διερευνήσει την απόλυση ενός εργαζομένου στην αποθήκη της Amazon, ο οποίος συμμετείχε σε αποχή.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου