Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό

 Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου, 2020

Ενα ακόμη θύμα του κορωνοϊού προστέθηκε στη λίστα το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 100.

Ενα ακόμη θύμα του κορωνοϊού προστέθηκε στη λίστα το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 100.
Πρόκειται για ηλικωμένο, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν.
Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό | tovima.gr
Νωρίτερα, κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας είναι 31 και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.145.
Αναφορικά με τους νοσούντες το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.
Πρόκειται για έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την απόδοση των μέτρων καταπολέμησης του κοροναϊού, τα οποία έχουν κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο.
Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 73 συμπολίτες μας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Ακόμα, συνολικά 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Για την έγχυση πλάσματος σε ασθενείς

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντική μελέτη με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον ιό.
Θα ληφθεί πλάσμα αίματος με αντισώματα από τους ιαθέντες και θα εγχυθεί στο αίμα ασθενών.

Τι είπε για τα γηροκομεία

Αναφορικά με τον συναγερμό που προκλήθηκε από κρούσματα κοροναϊού σε γηροκομείο είπε πως «πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η κύρια ομάδα που θέλουμε να προστατευτεί. Σε αυτές τις δομές παρατηρήθηκε διασπορά του ιού για αρκετές εβδομάδες. Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των δομών βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ μοιράστηκε και προστατευτικό υλικό».
«Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό, συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας» συμπλήρωσε.

«Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι επίτευγμα όλων μας»

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα, δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.
«Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι επίτευγμα όλων μας» είπε κλείνοντας, απευθυνόμενος στους πολίτες, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στάση τους.

Χαρδαλιάς: Όσοι πάνε σε εκκλησίες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά τους προς τους ιερείς που αψήφησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.
Στον απόηχο του σάλου με τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι κάποιοι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους, όταν παραβιάζουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή των συντάξεων Απριλίου

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου ώστε να αποφευχθούν ουρές στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στο ΑΜΚΑ τους
  • οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου
  • οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στις 29 Απριλίου

Σε ποιες περιοχές θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης μέχρι τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης, παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμία Καστοριάς για δέκα ημέρες.
Παράλληλα, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 20 Απριλίου.
Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και σε σημεία του δήμου Ιωαννίνων, συγκεκριμένα στην παραλίμνιο περιοχή και στους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων.
Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου