Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Καθ’ οδόν προς το San Diego, California εν μέσω κορωνοϊού

Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2020


Άδειο το αεροσκάφος της United Airlines, πτήση 695 από Βοστώνη – Newark-Liberty International του New Jersey. 
Ξεκινήσαμε από το αεροδρόμιο Logan Airport του Boston μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και δυνατό άνεμο.  Περίπου 35 επιβάτες όλοι κι όλοι είμαστε στο  210 θέσεων αεροσκάφος και η επιβίβαση και αποβίβαση έγινε σε χρόνο ρεκόρ.
Μία επιβάτης με μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη έχει οινόπνευμα και μαντιλάκια και σκουπίζει το κάθισμα που θα καθίσει, το τραπεζάκι και τη ζώνη ασφαλείας.
Οι ζώνες ασφαλείας μας συγκρατούν από τα δυνατά τραντάγματα στην απογείωση και μετά μέσα στα άσπρα σύννεφα. 
Μόλις σβήνουν οι επιγραφές που γράφει προσδεθείτε οι αεροσυνοδοί αρχίζουν να μας εξυπηρετούν αμέσως με ξηρούς καρπούς και αναψυκτικά.  Όσοι προλάβαμε να τα πιούμε εντάξει, οι υπόλοιποι είχαν την τύχη να καταβρεχτούν από τα τραντάγματα. 
Όλοι οι επιβάτες σκυθρωποί από την «πανούκλα» που λέγετε κορωνοϊός.  Κανένας και καμία δεν χαμογελά εκτός από τις αεροσυνοδούς που το χαμόγελό τους λέει «κουράγιο». Μόλις λίγα λεπτά μετά ο κυβερνήτης μας ειδοποιεί να βάλουμε πάλι τις ζώνες γιατί θα αρχίσει η κάθοδος προς προσγείωση.
Φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Βόρειας Νέας Ιερσέης που απέχει λίγα μόλις μίλια από τη Πολιτεία και την πόλη της Νέας Υόρκης και το αεροδρόμιο βοηθά γιατί τα δύο αεροδρόμια της Νέας Υόρκης John F. Kennedy και LaGuardia είναι πλέον μικρά για να εξυπηρετήσουν τόσα και τόσα αεροπλάνα και επιβάτες.
Ρωτώντας στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας μου επιβεβαιώνουν ότι τη βαλίτσα μου θα την παραλάβω στο San Diego και ότι το αεροσκάφος πτήση 1959 θα αναχωρήσει στην ώρα του, 5:10μμ από την έξοδο 134 και μετά για 6 ώρες διασχίζοντας την Αμερική στο San Diego στο Νικο και την Μελίσσα.

Διασχίζω την απόσταση από την είσοδο που φτάσαμε προς την έξοδο 134 βλέπω αρκετό κόσμο, παιδιά, γονείς και ηλικιωμένους.  Μερικοί φορούν μάσκες.  Κάποιοι είναι κατσουφιασμένοι.  Ο φόβος του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τους πάντες.

Περιμένω να περάσει η ώρα και κοιτάζω τα νέα.  Το χρηματιστήριο ανέβηκε κατόπιν «ένεσης» της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.
Πριν λίγο μίλησε ο Πρόεδρος Donald Trump και οι επιβάτες που περιμένουμε τις πτήσεις για να φύγουμε καρφωθήκαμε στους δέκτες των τηλεοράσεων στο αεροδρόμιο.  Αν και υπάρχει φόβος βλέπεις ότι οι περισσότεροι είναι ψύχραιμοι.  Έτσι πρέπει να είναι γιατί ο φόβος δεν είναι καλό. 

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Β Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου