Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ο Μπιλ Κλίντον για τη σχέση του με την Monica Lewinsky


Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2020



Η Μόνικα Λιουίνσκι, που προκάλεσε την καθαίρεση του Μπιλ Κλίντον. (AP/Lionel Cironneau)
NEA YOΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, φέρνοντας στη μνήμη του το σεξουαλικό σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή του 1998, λέει σε ντοκιμαντέρ ότι η εξωσυζυγική του σχέση με την Μόνικα Λουίνσκι (Monica S. Lewinsky) «ήταν ένας τρόπος για να διαχειριστεί τα άγχη του».
Το ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τον τίτλο «Χίλαρι» που δόθηκε στην κυκλοφορία στο «Hulu» επικεντρώνεται στη ζωή της Χίλαρι Κλίντον, τον γάμο της με τον κ. Κλίντον και την ανεπιτυχή προσπάθεια για την προεδρία το 2016.
Ο κ. Κλίντον, 73 χρόνων, ερωτάται από την σκηνοθέτιδα Nanette Burstein, γιατί ενεπλάκη σε μία σχέση με την κα Λουίνσκι που έκανε την πρακτική της άσκηση στο Λευκό Οίκο, και εάν είχε υπολογίσει τους κινδύνους.
«Κανείς δεν κάθεται κάτω να σκεφτεί ότι ‘σκέφτομαι να πάρω πραγματικά ανεύθυνο ρίσκο’», απάντησε ο κ. Κλίντον. «Είναι κακό για την οικογένειά μου, κακό για τη χώρα μου, κακό για τους ανθρώπους που δουλεύουν με μένα».
Οπως λέει ήταν κάτω από τεράστια πίεση, αλλά οι πράξεις του αδικαιολόγητες.

Ο κ. Μπιλ Κλίντον (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)

«Αισθάνεστε σαν να τρικλίζετε – βρίσκεστε σε αγώνα 15 γύρων που επεκτάθηκε στους 30 γύρους και εδώ είναι κάτι που θα σας αποσπάσει το μυαλό για λίγο», λέει ο κ. Κλίντον. «Η ζωή του καθενός έχει πιέσεις και απογοητεύσεις και τρόμους, φόβους για οτιδήποτε, πράγματα που έκανα για να διαχειριστώ τα άγχη μου για χρόνια».
Η εξήγηση του κ. Κλίντον προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις στο Twitter, με ορισμένους σχολιαστές να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να είχε στραφεί σε Xanax, Valium ή σε διαλογισμό.
Η Βουλή καθαίρεσε τον κ. Κλίντον με τις κατηγορίες ότι είπε ψέματα στους ενόρκους και παρακώλυσε τη δικαιοσύνη, και έγινε έτσι ο δεύτερος πρόεδρος μέχρι που έγινε αυτό και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οπως όμως σημειώθηκε και με τον Τραμπ, ο Κλίντον αθωώθηκε στη Γερουσία.
Ο κ. Κλίντον αρνήθηκε αρχικά να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την κα Λουίνσκι κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσκοπημένης κατάθεσης σε δίκη σεξουαλικής παρενόχλησης που άσκησε εναντίον του η Πόλα Κόρμπιν Τζόουνς (Paula Corbin Jones), πρώην υπάλληλος του Αρκάνσας, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κλίντον εκτέθηκε σε αυτήν και της έκανε πρόταση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το 1991, όταν ήταν κυβερνήτης.
Η κα Κλίντον δημόσια στήριξε τον σύζυγό της όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι ισχυρισμοί, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Matt Lauer για την εκπομπή «Today». Ο κ. Κλίντον τελικά ομολόγησε τη σχέση.
«Ημουν συντετριμμένη», λέει η κ. Κλίντον στο ντοκιμαντέρ. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω».
«Δυσκολευόμουν να το επεξεργαστώ», λέει η κα Κλίντον. «Είπε (σ.σ. εννοεί τον Κλίντον): ‘Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό. Δεν είναι αλήθεια’. Ηταν αδιάφορος και αυτό ήταν πειστικό για μένα».
Ο κ. Κλίντον είπε ότι «το πιο δύσκολο μέρος ήταν να αντιμετωπίσω την κόρη μου Τσέλσι».
«Μου είπε, ‘πρέπει να το πεις στην κόρη μας’» ανέφερε ο κ. Κλίντον για την αντίδραση της γυναίκας του. «Αυτή είπε ‘αυτό είναι χειρότερο’».
Ο πρώην πρόεδρος λέει ότι τώρα είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο. «Ξέρετε, όλοι κουβαλάμε τις αποσκευές μας και μερικές φορές κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε. Ηταν φοβερό αυτό που έκανα».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου