Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Το Σάββατο η κηδεία του ιερέα Παναγιώτη Ρίζου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Lowell


Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2020


Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου , 4:00μμ-7:00μμ θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα του πατρός Δρ. Παναγιώτη Ρίζου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, 44 Princeton Blvd, Lowell, Massachusetts ενώ η εξόδιος ακολουθά θα γίνει το Σάββατο  στις 1:00μμ από τον ίδιο ναό.
Όπως γράψαμε προχθές, ο πατήρ Ρίζος είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο δρόμο υψηλής ταχύτητος (εθνική οδό) high way Route-3.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες λίγα δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα ο πατήρ Ρίζος είχε καρδιακό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να «σφηνωθεί» κυριολεκτικά πίσω και κάτω από προπορευόμενο ημιφορτηγό που είχε σταματήσει λόγο του ότι υπήρχε μποτιλιάρισμα.  Να σημειωθεί ότι το ατύχημα έγινε αργά το απόγευμα την ώρα που οι δρόμοι έχουν μεγάλη κυκλοφορία αφού ο δρόμος 3 συνδέει την περιφερειακή αρτηρία, δρόμο 128 – 95 όπου εκτείνεται από βόρεια, δυτικά και νότια της Βοστώνης όπου και τα μεγάλα εργοστάσια κομπιούτερς και άλλες μεγάλες εταιρείες με το  Lowell και το New Hampshire.
Ο πατήρ Ρίζος ήταν βοηθός ιερέας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Lowell για 22 χρόνια και πάνω από 30 χρόνια καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας στο Λύκειο της πόλης.  Ήταν λόγιος και στις δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, είχε δοκτωράτο και η ρητορική του δεν ήταν μακροσκελέστατη και χωρίς νόημα.  Η Μητρόπολη Βοστώνης έχασε έναν καλό ιερέα!
Αιωνία του Μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου