Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Αδειασαν τα αεροδρόμια «JFK» και «La Guardia» της Νέας Υόρκης


Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2020


Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Terminal 4, Queens, NY, 19 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ισως δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες ποτέ. Το αεροδρόμιο «JFK», ένα από τα πιο πολυσύχναστα του Κόσμου, εξυπηρετώντας περί τα 48 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, έχει ερημώσει. Στον τερματικό σταθμό 4, με την περισσότερη κίνηση, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Εδώ, όπου έχουν την βάση τους και οι δύο μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, η «Delta» και η «American Airlines», οι πτήσεις πλέον γίνονται με ελάχιστους επιβάτες. Οι χώροι του checkin είναι εντελώς άδειοι, δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης, ενώ οι υπάλληλοι των εταιρειών βρίσκονται στις θέσεις τους. Η διαδικασία επιβίβασης στα αεροσκάφη διαρκεί έως και πέντε λεπτά, αφού οι επιβάτες είναι ελάχιστοι. Σε κάποιες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται πτήσεις ακόμη και με έναν επιβάτη.
Ο κόσμος που βγαίνει από τα αεροπλάνα είναι επιφυλακτικός. Ελάχιστοι είναι αυτοί πλέον που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και οι περισσότεροι καλύπτουν το πρόσωπο τους, ενώ πολλοί φοράνε γάντια και κρατάνε πακέτα με μαντηλάκια καθαρισμού. Ο κόσμος δείχνει φοβισμένος και προσπαθεί όσο γίνεται να κρατάει αποστάσεις.
Στο αεροδρόμιο «La Guardia», στο East Elmhurst η εικόνα δεν διαφέρει πολύ. Οι εσωτερικές πτήσεις έχουν μειωθεί δραστικά και έξω από τους τερματικούς σταθμούς δεν υπάρχει ούτε ταξί. Οι εργάτες που δουλεύουν στα εργοτάξια, καθώς το αεροδρόμιο τελεί υπό ανακαίνιση, είναι περισσότεροι από τους επιβάτες που κυκλοφορούν. Ελάχιστα είναι και τα αυτοκίνητα στους χώρους του αεροδρομίου καθώς και στο πάρκινγκ.

Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Terminal 4, Queens, NY, 19 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Το πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες είναι μεγάλο. Μόνο η «American Airlines», μία από τις μεγαλύτερες στον Κόσμο, μείωσε για τον μήνα Απρίλιο τις διεθνείς πτήσεις της κατά 75% και τις εσωτερικές κατά 30%, ποσοστά που αναμένεται να αυξηθούν τον μήνα Μάιο. Αλλά και η «Delta» θα μειώσει τις πτήσεις της κατά 70%. Η εταιρεία «United Airlines» ακύρωσε 70 προορισμούς για τον μήνα Απρίλιο, μεταξύ αυτών και πολλές προς την Χαβάη. Για όσες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, οι επιβάτες θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ για όσες δεν ακυρώθηκαν, έχουν δικαίωμα να αλλάξουν ή να ακυρώσουν την πτήση τους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Τις πτήσεις τους μείωσαν και οι μικρότερες εταιρείες που πραγματοποιούν εσωτερικές πτήσεις σε ποσοστά που κυμαίνονται από 20% έως 30%.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου