Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Good bye του Rick Pitino από τον Παναθηναϊκό

Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2020
Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του Hall of Fame, Ρίκ Πιτίνο, συμφώνησαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους.  Ο Pitino, 67 ετών, επέστρεψε στην πατρίδα του την προηγούμενη εβδομάδα και σύντομα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του την επόμενη σεζόν στο Iona College στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα επέτρεψε την επιστροφή στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν EuroLeague μόλις αρχίσουν οι αγώνες.
Σήμερα, Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Pitino να διακόψει τη σύμβαση διάρκειας δύο ετών, καταλήγοντας σε αυτό που είναι ο δεύτερος χρόνος του προπονητή με την ομάδα. "Η παρουσία του κ. Πιτίνου στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη τιμή", ανέφερε η δήλωση. "Κάθε λεπτό της δουλειάς μας με τον κ. Pitino ήταν εξαιρετικά διδακτική για όλα τα μέλη της ομάδας και η γνώση που μας έδωσε ο Αμερικανός προπονητής είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το παρόν και το μέλλον της ομάδας μας.   Μάθημα για όλους μας και όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για την ίδια τη ζωή ... Ο κ. Pitino είναι ένας από εμάς, φίλος του Παναθηναϊκού δια βίου ". Ο Pitino αρχικά εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό στα μέσα της περασμένης σεζόν, προπορεύοντας την ομάδα σε ρεκόρ 10-6 για να φτάσει στα πλέι οφ. Επέστρεψε για το γύρο 11 της τρέχουσας σεζόν σε μια σύμβαση που είχε οριστεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21. Μετά την ανακοίνωσή του ότι θα προπονεί την Ιόνια από την επόμενη σεζόν, ο Pitino έλεγε ότι εξακολουθούσε να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν με τον Παναθηναϊκό.
Πριν από την ανακοίνωση της Παρασκευής, ο Pitino μίλησε στο ESPN για την εμπειρία του στο EuroLeague.
"Έμαθα ένα πάρα πολύ να πηγαίνω στην Ευρωλίγκα", είπε. "Είναι μια διαφορετική μορφή μπάσκετ, είναι το καλύτερο μπάσκετ που έχει επιτεθεί, συμπεριλαμβανομένου του κολλεγίου και του ΝΒΑ.  Τα καλύτερα επιθετικά σύνολα, η καλύτερη κίνηση των σφαιρών, οι καλύτερες περικοπές, το καλύτερο πέρασμα, τα καλύτερα γυρίσματα. Έχουμε τις άμυνες που έχουμε επειδή ο αθλητισμός δεν είναι τόσο ισχυρός, αλλά από την άποψη της μάθησης, έμαθα αρκετά, η προπόνηση ήταν φανταστική, έχω προπονήσει ενάντια στον Dean Smith, τον Frank McGuire - βάζω αυτούς τους τύπους στην ίδια σκηνή όπως όλοι οι σπουδαίοι, έμαθα πολλά. "" Αγωνιστικά, με έκανε να είμαι καλύτερος προπονητής καλαθοσφαίρισης ".
Ευγενική προσφορά του: euroleague.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου