Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έκλεισε τις εκκλησίες στη Νέα Αγγλία


Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2020



Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος απευθύνει χαιρετισμό στο επιμορφωτικό σεμινάριο των δασκάλων της Ελληνικής γλώσσας τον Νοέμβριο του 2016. Διακρίνεται ο π. Νικόλαος Πελεκούδας ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ και τότε υπεύθυνος του τομέα Ελληνικής Παιδείας της Μητρόπολης Βοστώνης και ο φοιτητής Παναγιώτης Κουφός. Φωτογραφία: "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος με εγκύκλιο γράμμα του, με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2020 «προς τον ένθεο κλήρο και λαό της Μητρόπολης Βοστώνης», έκλεισε όλες τις εκκλησίες και ανέστειλε την τέλεση των Λειτουργιών  και Ιερών Ακολουθιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι οι κοινότητες του Αγίου Γεωργίου του Λιν και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Γούμπερν της Μασαχουσέτης, ήταν από τις πρώτες που έκλεισαν ολοσχερώς και ανέστειλαν την τέλεση της Λειτουργίας και των Ακολουθιών, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.
Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στο εγκύκλιο γράμμα του, έγραψε ανάμεσα στα άλλα πως «λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας γι’ αυτή την πανδημία και σύμφωνα με την συμβουλή των ειδημόνων της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, εντέλλομαι όπως όλες οι ενορίες στη Μητρόπολη Βοστώνης ακυρώσουν τις Ακολουθίες τους μέχρι νεότερης ειδοποίησης.
Ενθαρρύνονται τα πιστά μέλη των κοινοτήτων μας να παρακολουθούν τις Λειτουργικές Ακολουθίες στο διαδίκτυο και από διάφορες πηγές https://www.goarch.org/live-broadcasts».
Επίσης τονίζει στην εγκύκλιο του πως «η απόφαση αυτή βρίσκεται σε συμφωνία με τις αποφάσεις εκείνες που ελήφθησαν από την Εκκλησία της Ελλάδος και την Εκκλησία της Κρήτης». Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μεθόδιος αγνόησε ολοσχερώς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή αναφορά.
Σε άλλο σημείο του εγκυκλίου γράμματος του, υπογραμμίζει πως, «ο κορωνοϊός συνιστά μια άνευ προηγουμένου διακινδύνευση του κοινού. Ουδείς είναι θωρακισμένος από το να υποστεί μόλυνση. Κατά συνέπεια αυτό που αναμένεται από την Μητρόπολη μας και τις ενορίες της είναι να δράσουν κατά τρόπο προληπτικό για το όφελος όλων των ανθρώπων. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να προστατεύσουμε την δική μας υγεία και την υγεία των οικογενειών μας και των συμπολιτών μας».
Κατακλείνει την εγκύκλιο του γράφοντας, «ας προσευχηθούμε για τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στους τομείς της υγείας, της ιατρικής, της ευγηρίας και της έρευνας. Ας ενδυναμωνόμαστε καθώς αντιμετωπίζουμε αυτή την πανδημία. «Κύριε των Δυνάμεων μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός Σου βοηθόν εν θλίψεσιν ουκ έχομεν».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου