Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ανέλαβε καθήκοντα Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ουάσιγκτον ο Αρθουρ Συνοδινός


Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2020



COURTESY OF THE AUSTRALIAN GOVERNMENT/AUSTRALIAN EMBASSY IN THE UNITED STATES
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ουάσιγκτον προχώρησε τον Φεβρουάριο ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός αιρετός και πρώην Υπουργός, Αρθουρ Συνοδινός, μετά από πολυετή θητεία ως Γερουσιαστής, με το Φιλελεύθερο Κόμμα.
Ο κ. Συνοδινός, ο οποίος κατάγεται από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, εξελέγη για πρώτη φορά στην Αυστραλιανή Γερουσία με το Φιλελεύθερο Κόμμα, το 2011 και, παρότι δεν είχε λάβει ποτέ την ελληνική υπηκοότητα, διατηρούσε και διατηρεί στενή σχέση με την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η πολιτική ανέλιξή του κορυφώθηκε από το 1987, όταν ο μετέπειτα Πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ (John Howard AC) τον προσέλαβε ως Οικονομικό Σύμβουλο, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το 1997, όταν ο κ. Χάουαρντ ανέβηκε στην εξουσία, του ανέθεσε τα ίδια καθήκοντα. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει ως Υπουργός στις Κυβερνήσεις Άμποτ και Τέρνμπουλ.
Με την τοποθέτησή του στην Πρεσβεία της Ουάσιγκτον, ο Άρθουρ Συνοδινός έγινε ο πρώτος ομογενής της Αυστραλίας που αναλαμβάνει την κορυφαία διπλωματική θέση της Αυστραλίας στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου