Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αποκλειστικό: Ενορίτης της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Λιν Μασαχουσέτης νόσησε με τον κορωνοϊό

 


Ο περικαλλής ιστορικός ναός της κοινότητας Αγίου Γεωργίου στην πόλη Λιν της Μασαχουσέτης, στον περίβολο του οποίου είχε στηθεί ένα ολόκληρο Ελληνικό Χωριό με το ετήσιο Φεστιβάλ του. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ενορίτης της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης, ηλικίας περίπου 50 ετών, έχει νοσήσει με τον κορωνοϊό και νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και το οποίο έχει επιλεχθεί από τις Αρχές και την Ιατρική Κοινότητα για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Δεν κατέστη γνωστή, μέχρι τώρα, η πορεία της υγείας του, ενώ προσλήφθηκε ειδική εταιρία η οποία προβαίνει σε απολύμανση του ιερού ναού και των κοινοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σε επιστολή-μήνυμα που στάλθηκε ηλεκτρονικώς (e-mail) στους ενορίτες με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2020 και την οποία υπογράφουν ο ιερατικός προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Αργυρός αναγράφονται τα εξής: «Αγαπητοί ενορίτες, Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως ένα μέλος της εκκλησίας μας έχει βρεθεί θετικό στον Covid -19 κορωνοϊό. Σκοπός του παρόντος e-mail είναι να παράσχουμε ακριβή πληροφόρηση.
Μόλις ακούσαμε αυτά τα νέα, επικοινωνήσαμε με το Γραφείο του Δημάρχου, το οποίο μας έφερε σε επικοινωνία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας προκειμένου να λάβουμε οδηγίες για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο προστατεύει κατά τον καλύτερο τρόπο τους ενορίτες και την εκκλησία μας. Εκτιμούμε όλη τη βοήθεια που μας παρείχε το Γραφείο του Δημάρχου.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με τις πρόσφατες κοινωνικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του γλεντιού μας στις 29 Φεβρουαρίου. Πληροφορηθήκαμε ότι ο εν λόγω ενορίτης μας δεν νόσησε μέχρι τις 5 Μαρτίου, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε από τον Επιδημιολόγο που εργάζεται με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της πολιτείας Μασαχουσέτης. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας μας πληροφόρησε ότι δεν συντρέχει λόγος για υποψίες πως υπήρξε καμία διάδοση του ιού εδώ στον Αγιο Γεώργιο.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ληφθεί τα ακόλουθα μέτρα για να επαναβεβαιώσουμε τα μέλη της κοινότητας μας:
  • Θα εξακολουθήσουμε την απολύμανση της εκκλησίας. Προσλάβαμε επαγγελματική εταιρεία απολύμανσης στην προσπάθεια πρόσληψης.
  • Οι προγραμματισμένες Ιερές Ακολουθίες θα συνεχιστούν.
  • Θα ακολουθήσουμε τις δέκα οδηγίες που μας έχουν δοθεί από την Αρχιεπισκοπή.
  • Καθώς αυτή είναι κατάσταση, η οποία αλλάζει διαρκώς θα εξακολουθήσουμε να πληροφορούμε και να κρατούμε τους ενορίτες μας ενήμερους».
Σε επικοινωνία με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσουκαλά, επιβεβαίωσε ότι έχει νοσήσει με τον κορωνοϊό ενορίτης από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου. Ωστόσο αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες, αλλά και να αποκαλύψει το όνομα του ασθενούς.
Ο π. Γεώργιος μας είπε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει προσληφθεί ειδική εταιρία απολύμανσης του ιερού ναού και των κοινοτικών εγκαταστάσεων, η οποία αναμένεται να στοιχίσει πάνω από έντεκα χιλιάδες δολάρια».
Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα πως «οι Αρχές μας προτρέπουν να παραμείνει ο ναός ανοικτός προς εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των ενοριτών μας και να συνεχιστούν κανονικά οι Ιερές Ακολουθίες μας».
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο εν λόγω νοσήσας ενορίτης συμμετείχε στην Αποκριάτικη εκδήλωση της κοινότητας, δείπνου μετά χορού, που έγινε το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από τριακόσια άτομα. Βέβαια τότε δεν είχε νοσήσει ο άνθρωπος, αλλά σύμφωνα με την επίσημη διάγνωση των ιατρών και υπεύθυνων Αρχών κάτι τέτοιο ανάγεται στην Πέμπτη 5 Μαρτίου.
Δεν έγινε γνωστό πώς, πού και υπό συνθήκες ο ομογενής από το Λιν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, ενώ πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι είχε μεταβεί σε διάφορα μέρη και χώρους για επαγγελματικούς λόγους.
Μέχρι την ώρα που γραφόταν το παρόν κείμενο δεν είχε υπάρξει κάποιο άλλο κρούσμα στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Λιν.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου Λιν, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, ομιλεί προς το εκκλησίασμα
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου