Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ έκλεισε τις εκκλησίες




Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2020

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ με εγκύκλιό του έκλεισε όλες τις εκκλησίες και ανέστειλε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Οπως σημειώνει, «ως Μητροπολίτης σας, έχω ευλογηθεί με το δώρο της πατρότητας και έχω κληθεί να φροντίζω εσάς, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους παππούδες σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Φυσικά, μέσα από αυτή την κλήση περιλαμβάνεται η σωστή διδασκαλία του λόγου της αλήθειας του Θεού για την πνευματική σας τροφή και συντήρηση. Ωστόσο, απαιτεί επίσης πως οφείλω να λάβω κάθε μέτρο για να σας προστατέψω από οποιαδήποτε φυσική βλάβη».
Τονίζει πως «εντός αυτού του πνεύματος της φροντίδας και της αλληλεγγύης, όλες οι Λειτουργικές Ακολουθίες στις κοινότητες της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου ματαιώνονται αμέσως μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Οι κηδείες, οι βαπτίσεις και οι γάμοι θα τελούνται μόνο με την παρουσία των μελών της οικογένειας. Οι Ακολουθίες στα δύο Μοναστήρια θα τελούνται μόνο για τους μοναχούς που εγκαταβιώνουν σ’ αυτά.
Επίσης ακυρώνεται αμέσως η λειτουργία των Ελληνικών και κατηχητικών Σχολείων, οι εκδηλώσεις νεολαίας, οι διαλέξεις, οι εκδηλώσεις πνευματικής περισυλλογής, οι συνεδριάσεις των κοινοτικών συμβουλίων, της Φιλοπτώχου.
Ο κ. Ναθαναήλ αναφέρει ότι προέβη σ’ αυτά μέτρα με τη συγκατάθεση (consent) της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου