Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Το Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του

Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2020

 
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοαστώνη Στράτος Ευθυμίου Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη ανέβαλε όλες τις παραγραμματισθείσες εκδηλώσεις του, συμπεριλαμβανομένης και της δεξίωσης για την Εθνική μας Γιορτή που είχε ορισθεί για τις 25 Μαρτίου, για προληπτικούς λόγους για την πανδημία του κορωνοϊού.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Γενικό Πρόξενο Στράτο Ευθυμίου και απαντητικά στην ερώτηση τί κλίμα επικρατεί κύριε Γενικέ στη Βοστώνη τόσο στην Ομογένεια από τις δοσοληψίες της με το Γενικό Προξενείο, όσο και γενικότερα στους Αμερικανούς συμπολίτες μας, είπε πως «οι ομογενείς με τους οποίους είμαστε σε επαφή διατηρούν τη ψυχραιμία τους και ενημερώνονται συνεχώς όπως και πρέπει από τις αρμόδιες εδώ αρχές. Εμείς τους τονίζουμε ότι είναι σημαντικό να αποφεύγουν τις χειραψίες, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις. Τους ενημερώνουμε να έρχονται όχι πριν αλλά ακριβώς στην ώρα του ραντεβού τους και χωρίς συνοδούς ή με τον απαραίτητο μόνο συνοδό για να αποφεύγεται συνωστισμός στην αίθουσα του κοινού που προσπαθούμε να είναι κατά το δυνατόν άδεια. Ήδη κάνουμε εργασίες αποσφράγισης των παραθύρων για να μπορούν να αερίζονται συνεχώς όλα τα γραφεία του Γενικού Προξενείου, έχουμε απολυμαντικά υγρά στο χώρο του κοινού, αραιώνουμε τα ραντεβού σε όλη τη διάρκεια της μέρας και απολυμαίνουμε τις επιφάνειες εργασίας».
Όταν τον ρωτήσαμε πως πληροφορηθήκαμε ότι ακυρώσατε αρκετές  εκδηλώσεις που είχατε προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ποίες είναι αυτές και αν πρόκειται να τις αναπρογραμματίσετε και πότε, απάντησε πως «όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα στο Γενικό Προξενείο έχουν αναβληθεί. Προγραμματίζαμε ομιλία με τον παγκοσμίως διακεκριμένο βιοεπιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ Μανώλη Κέλλυ για την γονιδιωματική που αναβλήθηκε για τον Ιούνιο. Ο σύλλογος Ελλήνων ιατρών της Νέας Αγγλίας έλαβε μαζί μας απόφαση αναβολής εκδήλωσης για την νευρολογία και το Αλτσχάιμερ που θα γινόταν την 1η Απριλίου, ενώ αναβλήθηκε για τον Ιούνιο -και τότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Επίσης και η έκθεση φωτογραφίας για τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που θα γινόταν στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο».
Αναφορικά αν από την Ελλάδα υπάρχουν κάποιες οδηγίες, ο κ. Ευθυμίου τόνισε πως «υπάρχει συνεχής εγρήγορση, συντονισμός και οδηγίες τόσο από την Πρεσβεία όσο και από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία, χθες, εξέδωσε εγκύκλιο για την ακύρωση των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου σε όλες τις Αρχές μας στον κόσμο. Σε εφαρμογή της οδηγίας αυτής και με γνώμονα την υγεία των Ομογενών, των φιλοξενουμένων και του προσωπικού μας δεν θα προβούμε στην παραχώρηση δεξίωσης για την εθνική μας επέτειο την 25η Μαρτίου».
Στην ερώτηση έχετε κάποια πληροφόρηση για την παρέλαση μας στις 26 Απριλίου και τις συνδεόμενες με αυτή εκδηλώσεις, ο κύριος Γενικός Πρόξενος, απάντησε πως «είμαι σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η οποία διοργανώνει την παρέλαση. Η κατάσταση θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες αναλόγως και της κρισιμότητας της κατάστασης και, εκτιμώ, και σε συνεργασία με το Δήμο Βοστώνης, ο οποίος ακύρωσε την αντίστοιχη Ιρλανδική παρέλαση και εξετάζει και το ζήτημα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Βοστώνης».
Σημείωση: Τονίζεται ότι όσα γράφονται παραπάνω για τις ακυρώσεις των εκδηλώσεων στη Βοστώνη, ισχύουν για όλες τις Προξενικές Αρχές ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, με οδηγίες που εκδόθηκαν από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.
Εθνικός Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου