Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μας έπιασε στον ύπνο

Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2020


Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή
Η τρομακτική απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού αναμφίβολα έπιασε στον… ύπνο λαούς, κυβερνήσεις, παγκόσμιους ιατρικούς θεσμούς και οργανισμούς και σίγουρα τη θεσμική διοίκηση της Εκκλησίας. Από τις πολλές και διάφορες εγκυκλίους που εκδόθηκαν από την πρώτη ξεχώρισαν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και φυσικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κι αυτό είναι ενδεικτικό πολλών πραγμάτων, με κορυφαίο εκείνο που διαφοροποιεί την ορθή εκκλησιαστική αντιληπτική και ευθυκρισία περί πραγμάτων του βίου, από τον περιοριστικό θρησκευτισμό της ιδεοληψίας και του επαρχιωτισμού.
Σίγουρα έχουν πολλά να διδαχθούν και να μιμηθούν κάποιοι ιεράρχες της Ελλαδικής, αλλά και της Κυπριακής Εκκλησίας, οι οποίοι καταντούν γραφικοί μερικές φορές με τα όσα επιτρέπουν να βγαίνουν εκ στόματος και χειλέων τους, εμφανιζόμενοι ως διαπρύσιοι κήρυκες της «Ορθοδοξίας», η οποία στην πραγματικότητα είναι μία ξύλινη «Ορθοδοξολογία», η οποία δεν μπορεί να μιλήσει για αλήθεια και ζωή στις καρδιές των ανθρώπων και μάλιστα των νέων.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη εξήγηση, η εξής: Διαφοροποιούνται μόνο και μόνο για να διαφωνήσουν με τον Πρώτο τους, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό το τελευταίο πρέπει να απασχολήσει κι εμάς εδώ διότι δεν υπολείπεται και η εν Αμερική Εκκλησία μας κάποιων σπιθαμιαίων αναστημάτων. Ας μείνουμε με αυτά τώρα και θα επανέλθουμε εν καιρώ.
Θ.Κ., Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου