Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Μας έπιασε στον ύπνο

Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2020


Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή
Η τρομακτική απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού αναμφίβολα έπιασε στον… ύπνο λαούς, κυβερνήσεις, παγκόσμιους ιατρικούς θεσμούς και οργανισμούς και σίγουρα τη θεσμική διοίκηση της Εκκλησίας. Από τις πολλές και διάφορες εγκυκλίους που εκδόθηκαν από την πρώτη ξεχώρισαν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και φυσικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κι αυτό είναι ενδεικτικό πολλών πραγμάτων, με κορυφαίο εκείνο που διαφοροποιεί την ορθή εκκλησιαστική αντιληπτική και ευθυκρισία περί πραγμάτων του βίου, από τον περιοριστικό θρησκευτισμό της ιδεοληψίας και του επαρχιωτισμού.
Σίγουρα έχουν πολλά να διδαχθούν και να μιμηθούν κάποιοι ιεράρχες της Ελλαδικής, αλλά και της Κυπριακής Εκκλησίας, οι οποίοι καταντούν γραφικοί μερικές φορές με τα όσα επιτρέπουν να βγαίνουν εκ στόματος και χειλέων τους, εμφανιζόμενοι ως διαπρύσιοι κήρυκες της «Ορθοδοξίας», η οποία στην πραγματικότητα είναι μία ξύλινη «Ορθοδοξολογία», η οποία δεν μπορεί να μιλήσει για αλήθεια και ζωή στις καρδιές των ανθρώπων και μάλιστα των νέων.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη εξήγηση, η εξής: Διαφοροποιούνται μόνο και μόνο για να διαφωνήσουν με τον Πρώτο τους, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό το τελευταίο πρέπει να απασχολήσει κι εμάς εδώ διότι δεν υπολείπεται και η εν Αμερική Εκκλησία μας κάποιων σπιθαμιαίων αναστημάτων. Ας μείνουμε με αυτά τώρα και θα επανέλθουμε εν καιρώ.
Θ.Κ., Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου