Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Έκλεισε η κοινότητα Αγίου Γεωργίου στο Λιν Μασαχουσέτης


Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2020



Ο περικαλλής ιστορικός ναός της κοινότητας Αγίου Γεωργίου στην πόλη Λιν της Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Έκλεισε η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Λιν Μασαχουσέτης για προληπτικούς λόγους από την πανδημία του κορωνοϊού από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι νεώτερης απόφασης. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους αξιωματούχους της ιστορικής κοινότητας, τον προϊστάμενος της π. Γεώργιο Τσουκαλά και το κοινοτικό συμβούλιο για την προφύλαξη των ενοριτών.
Σε μήνυμα –ανακοίνωση που στάλθηκε στους ενορίτες με το e-mail αναγράφονται τα εξής: «Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας πως έπειτα από σοβαρή σκέψη αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID -19 πανδημίας και από ενδιαφέρον για τους ενορίτες μας η κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Λιν ακυρώνει όλες τις Ακολουθίες μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Εάν έχετε ανάγκη ποιμαντικών υπηρεσιών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της εκκλησίας.
Σας παρακαλούμε ενημερώστε οικογένειες και φίλους που δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».
Υπενθυμίζεται πως Ενορίτης της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης, ηλικίας περίπου 50 ετών, έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό και νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει επιλεγεί από τις Αρχές και την Ιατρική Κοινότητα για την αντιμετώπιση της ασθένειας, όπως κατ’ αποκλειστικότητα έγγραψε  «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση www.ekirikas.com την Παρασκευή 13 Μαρτίου και στην έντυπη το Σαββατοκύριακο 14και 15 Μαρτίου 2020.
Υπήρξε προβληματισμός στην κοινότητα αναφορικά με τις πρόσφατες κοινωνικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Αποκριάτικου γλεντιού που έγινε στις 29 Φεβρουαρίου. Τονίζεται, ωστόσο, ότι ο εν λόγω ενορίτης μας δεν νόσησε μέχρι τις 5 Μαρτίου, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε από τον επιδημιολόγο που εργάζεται με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της πολιτείας Μασαχουσέτης. Ο νοσήσας ομογενής ο οποίος είναι από τα πλέον δραστήρια μέλη της κοινότητας και της Ομογένειας της Βόρειας Περιοχής της Μασαχουσέτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήυρκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Λιν, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσουκαλά, είπε «αποφασίσαμε με το κοινοτικό συμβούλιο για την προστασία και προφύλαξη των ενοριτών μας και έχοντας υπ’ όψη μας τις ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις των Αρχών αναστείλαμε όλες τις Ακολουθίες μέχρι νεότερης απόφασης» και συμπλήρωσε «έχομε υποχρέωση να προφυλάξουμε τον λαό μας».
Αναφορικά με τον ενορίτη ο οποίος έχει νοσήσει με τον κορωνοϊό, είπε πως «εξακολουθεί να νοσηλεύεται».
Ο π. Γεώργιος ιερατεύει στην κοινότητα επί 24 χρόνια και είπε πως «είναι η πρώτη φορά που κλείνει η εκκλησία υπό τοιαύτες συνθήκες οι οποίες επιβάλλουν να λάβουμε μια απόφαση γύρω από την πανδημία για να προστατέψουμε το λαό μας». Είπε ακόμα πως «όλα αυτά τα 54 χρόνια που είμαι ιερεύς είναι η δεύτερη φορά που κλείνει εκκλησία. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 1978 τότε με την μεγάλη χιονοθύελλα που ήμουν ιερεύς στην κοινότητα του Ευαγγελισμού του Γούμπερν και αν θυμάστε είχαν παραλύσει τα πάντα».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου