Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός «κλείνει» και τη Θεολογική Σχολή ΒοστώνηςΣάββατο, 14 Μαρτίου, 2020Ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής επιχειρηματίας Γεώργιος Καντώνης. Φωτογραφία HCHC
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης «κλείνουν» λόγω της απειλής του κορωνοϊού ενώ η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικώς μέσω του ιντερνέτ μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Παρόμοια μέτρα έχουν ανακοινωθεί και για πολλά άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βοστώνης, συμπεριλαμβανομένου και του κορυφαίου πανεπιστημίου του Harvard.
Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής Γεώργιο Καντώνη με e-mail που έστειλε προς όλους διδάσκοντες και διδασκόμενους, πληροφορώντας τους ότι θα ισχύει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Τονίζεται πως αυτή την εβδομάδα οι φοιτητές βρίσκονται στο ετήσιο εαρινό τους διάλλειμα διακοπών και έχουν μεταβεί στα σπίτια τους θα επιστρέψουν να πάρουν τα πράγματα τους και να φύγουν για το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού έτους.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι η Σχολή δημιουργεί αυτές τις ημέρες την υποδομή για να καταστεί δυνατή η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία μέσω του ιντερνέτ. Προς τούτο εργάζονται πυρετωδώς τρεις ειδικοί περί τα ηλεκτρονικά για να μπορέσει να ετοιμαστεί το σύστημα μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ οι ελάχιστοι φοιτητές 4 ή 5 που έχουν παραμείνει στον κοιτώνα Polemanakos Hall θα πρέπει να αποχωρήσουν προκειμένου να κλείσει ο κοιτώνας για προληπτικούς λόγους. Θα παραμείνουν όμως οι έγγαμοι φοιτητές με τις οικογένειες τους στους κοιτώνες των εγγάμων. Τα Γραφεία διοίκησης της Σχολής θα λειτουργούν κανονικά. Άγνωστο παραμένει εάν θα γίνει φέτος η τελετή απονομής των πτυχίων η οποία είχε οριστεί για τις 9 Μαΐου και στην οποία είχε προγραμματιστεί να προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας». Υπό ερωτηματικό παραμένει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η Πατριαρχική Επίσκεψη τον Μάιο και για την οποία όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.
Μέχρι τώρα εξακολουθούν να γίνονται οι Ακολουθίες στο ναϊδριο του Τιμίου Σταυρού με τους λιγοστούς εναπομείναντες φοιτητές.
Ο κ. Καντώνης στο μήνυμα του προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής ανέγραψε τα εξής: «Καθώς ο κορωνoϊός COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται ταχέως και επειδή έχει κηρυχθεί η πολιτεία της Μασαχουσέτης σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την προστασία των φοιτητών, των καθηγητών και του υπαλληλικού προσωπικού τους. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω του ιντερνέτ για το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού εξαμήνου. Το εαρινό διάλλειμα των διακοπών έχει επεκταθεί μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους φοιτητές που βρίσκονται σήμερα στους κοιτώνες, να ετοιμαστούν για να εγκαταλείψουν την τον χώρο της Σχολής. Συνιστάται στους φοιτητές εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σχολή να μην επιστρέψουν. Μόνο οι φοιτητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους λόγω ταξιδιωτικών ή άλλων σημαντικών περιορισμών, θα επιτραπεί να παραμείνουν στη Σχολή.
Επί του παρόντος, όλα τα γραφεία του υπαλληλικού προσωπικού του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Κολεγίου είναι και θα παραμείνουν ανοικτά  με μειωμένο ωράριο και πρόγραμμα. Ωστόσο, όλες οι προσωπικές μετακινήσεις φοιτητών, διδασκόντων και προσωπικού, εγχώριες ή διεθνείς, συνιστάται έντονα να αποφευχθούν, εκτός από τους φοιτητές εκείνους οι οποίοι που επιστρέφουν στις οικίες.
Απαγορεύονται ταξίδια σχετιζόμενα με το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, καθώς επίσης και εκδηλώσεις εντός ή εκτός της Σχολής μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου».


Το κεντρικό κτίριο διοίκησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στην πλέον περίοπτη θέση της πόλης Μπρούκλαϊν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου