Ο κοροναϊός «λυγίζει» την Ευρώπη και «θερίζει» τις ΗΠΑ | tanea.gr

Ξεπέρασαν τους 14.000 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό (COVID-19) στον κόσμο ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 330.000

Η κόλαση του Δάντη συνεχίζεται στην Ιταλία

Στην Ιταλία που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την επιδημία οι νεκροί αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε 651, ενω καταγράφηκαν 5.560 νέα κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία είναι 59.138. Οι νεκροί έφτασαν τους 5.476. Παράλληλα, 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Από την πλευρά τους οι τοπικές αυτοδιοικήσεις των περιοχών όπου ο κόσμος δεν τηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας ζητούν από την κεντρική κυβέρνηση να κλείσει τα πάντα που είναι δυνατόν να κλείσουν.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε την παύση όλων των μη στρατηγικών και μη αναγκαίων παραγωγικών δραστηριοτήτων στη χώρα.
«Πολεμικός συναγερμός» στην Ισπανία
Στην Ισπανία αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες.
Νωρίτερα, δημοσιεύματα στις εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo» ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει αποφασίσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά ακόμη 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης.
Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις.
Οι θάνατοι στη Γαλλία από την επιδημία αυξήθηκαν κατά 112 και έφτασαν τους 562, ενώ 1.525 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Κόλαση και στη Γερμανία με 1.948 νέα περιστατικά σε μόλις 24 ώρες

Στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά, σύμφωνα με το ινστιτούτο Robert Koch.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο.

«Θερίζει» ο κοροναϊός στις ΗΠΑ: 100 νεκροί σε 24 ώρες

H πανδημία του κοροναϊού σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας σε 389 τον αριθμό των νεκρών σήμερα, από 278 που ήταν την ίδια ώρα χθες, Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης (114 νεκροί), της Ουάσινγκτον (94 νεκροί) και της Καλιφόρνιας (28 νεκροί) είναι οι εστίες της επιδημίας που έχει μολύνει τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

SOS και στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 586 και ανήλθαν σε 3.401 και οι νεκροί σε 75. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 380 άτομα, εκ των οποίων τα 290 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο 340 άτομα.
H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν λάβει οι εθνικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του κοροναϊού έχουν προκαλέσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα ταλαιπωρώντας τους ανθρώπους και τη μεταφορά αγαθών.
Η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και πρόσθεσε τα εξής:
«Πολλοί Ευρωπαίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Εμποδίζονται φορτηγά που μεταφέρουν αγαθά, τρόφιμα και φάρμακα. Σε κάποια σύνορα έχει βελτιωθεί η κατάσταση ωστόσο συνεχίζεται η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Συνεχίζουμε την επικοινωνία με τις κυβερνήσεις προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα.»

Ο Μπόρις Τζόνσον σοβάρεψε όσο οι θάνατοι αυξάνονται στην Βρετανία

Η Βρετανία όπου καταγράφηκαν 233 θάνατοι καλεί 65.000 πρώην μέλη του προσωπικού υγείας να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση τώρα έπρεπε να λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων από την επιδημία του κοροναϊού. Μάλιστα προειδοποίησε για πιο αυστηρά μέτρα αν οι πολίτες δεν τηρούν την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Πρώτοι θάνατοι

Πρώτος θάνατος καταγράφηκε και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου τα κρούσματα ανήλθαν σε 93. Στη Σερβική Δημοκρατία, μια από τις δυο οντότητες στη βαλκανική χώρα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό καταγράφηκε και στη Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά εννέα το τελευταίο 24ωρο και ανήλθαν στα 84.

Καλά τα νέα για την Αυστραλία

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί επτά νεκροί και 1.098 κρούσματα. Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού ζήτησε να ακυρωθούν όλα τα μη αναγκαία ταξίδια εντός της χωράς.
Στη Βραζιλία όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική οι θάνατοι ανήλθαν σε 18 και τα κρούσματα σε 1.025.
Τέθηκε σε εφαρμογή καραντίνα στο Σάο Πάολο, την πιο πλούσια πολιτεία της χώρας που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία.
Τέθηκε σε εφαρμογή καραντίνα στη Βολιβία για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού από τον οποίο έχουν προσβληθεί 19 άνθρωποι.
Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε την αναβολή των γενικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις 3 Μαΐου.
Στη Χιλή όπου τα κρούσματα ανήλθαν σε 537 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον COVID-19.