Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Έκλεισε και η κοινότητα Ευαγγελισμού του Γούμπερν Μασαχουσέτης


 



Ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γούμπερν της Μασαχουσέτης στον οποίον υπηρέτησε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος Φωτογραφία Αρχείο "Ε.Κ." παραχωρηθείσα από τον π. Δημήτριο Μοτ το 2018.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Και δεύτερη κοινότητα έκλεισε στη Μασαχουσέτη, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γούμπερν. Προηγήθηκε η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Λιν όπως έχει ήδη γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας».
Η κοινότητα του Ευαγγελισμού του Γούμπερν απέχει περί τα δώδεκα μίλια βορειοανατολικά της Βοστώνης και είναι η κοινότητα εκείνη στην οποία υπηρέτησε ως ιερεύς ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, όταν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston University.
Το κλείσιμο της κοινότητας ανακοινώθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook με ανακοίνωση η οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την ανακοίνωση της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν και η οποία έχει ως εξής: «Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας πως έπειτα από σοβαρή σκέψη αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID -19 πανδημίας και από ενδιαφέρον για τους ενορίτες μας η κοινότητα του Ευαγγελισμού Γούμπερν ακυρώνει όλες τις Ακολουθίες μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Εάν έχετε ανάγκη ποιμαντικών υπηρεσιών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της εκκλησίας».
Ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Γούμπερ είναι ο π. Δημήτριος Μοτ ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα επί πέντε χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε κατά την Κυριακή της Πεντηκοστής του έτους 2015. Ο π. Μοτ δεν απάντησε σε τηλεφωνικά μηνύματα του «Ε.Κ.» τόσο στο γραφείο της κοινότητας, όσο και στον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
Τονίζεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια εκκλησιάζονται στον ναό του Ευαγγελισμού του Γούμπερν και πρώην ενορίτες από τη γειτονική κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλιγκτον από την οποία συντελέσθηκε ομαδική έξοδος έπειτα από τα θλιβερά γεγονότα προ τριετίας περίπου, με τον εκδιωγμό του π. Νικολάου Καστανά από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο.

Τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Ευαγγελισμού Γούμπερν (μέσον) πλαισιώνουν οι κύριοι Σολομών Κέιτερ και Αντώνης Ροδολάκης
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου