Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Έκλεισε και η κοινότητα Ευαγγελισμού του Γούμπερν Μασαχουσέτης


 Ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γούμπερν της Μασαχουσέτης στον οποίον υπηρέτησε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος Φωτογραφία Αρχείο "Ε.Κ." παραχωρηθείσα από τον π. Δημήτριο Μοτ το 2018.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Και δεύτερη κοινότητα έκλεισε στη Μασαχουσέτη, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γούμπερν. Προηγήθηκε η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Λιν όπως έχει ήδη γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας».
Η κοινότητα του Ευαγγελισμού του Γούμπερν απέχει περί τα δώδεκα μίλια βορειοανατολικά της Βοστώνης και είναι η κοινότητα εκείνη στην οποία υπηρέτησε ως ιερεύς ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, όταν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston University.
Το κλείσιμο της κοινότητας ανακοινώθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook με ανακοίνωση η οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την ανακοίνωση της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν και η οποία έχει ως εξής: «Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας πως έπειτα από σοβαρή σκέψη αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID -19 πανδημίας και από ενδιαφέρον για τους ενορίτες μας η κοινότητα του Ευαγγελισμού Γούμπερν ακυρώνει όλες τις Ακολουθίες μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Εάν έχετε ανάγκη ποιμαντικών υπηρεσιών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της εκκλησίας».
Ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Γούμπερ είναι ο π. Δημήτριος Μοτ ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα επί πέντε χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε κατά την Κυριακή της Πεντηκοστής του έτους 2015. Ο π. Μοτ δεν απάντησε σε τηλεφωνικά μηνύματα του «Ε.Κ.» τόσο στο γραφείο της κοινότητας, όσο και στον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
Τονίζεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια εκκλησιάζονται στον ναό του Ευαγγελισμού του Γούμπερν και πρώην ενορίτες από τη γειτονική κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλιγκτον από την οποία συντελέσθηκε ομαδική έξοδος έπειτα από τα θλιβερά γεγονότα προ τριετίας περίπου, με τον εκδιωγμό του π. Νικολάου Καστανά από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο.

Τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Ευαγγελισμού Γούμπερν (μέσον) πλαισιώνουν οι κύριοι Σολομών Κέιτερ και Αντώνης Ροδολάκης
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου