Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αφή φλόγας: Περιορίζεται η τελετή – Ματαίωση δράσεων…


Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2020



Έντονη ανησυχία και προβληματισμό ως προς τον τρόπο της διεξαγωγής της Τελετής Αφής στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων , επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και στην Δημοτική Αρχή Ολυμπίας.
Αιτία φυσικά ο Κορονοΐος και τα μέτρα προστασίας, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των θεατών από όλο τον κόσμο, που θα βρεθούν σε περίπου μία εβδομάδα στην Ολυμπία.
Κανονικά η Αφή…. προς το παρόν όμως
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες   στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει της διεξαγωγής των Τελετών Αφής  και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας , λόγω του ιού COVID-19, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά
Η ΕΟΕ όμως όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της  «με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεργάζεται για το θέμα και συμβουλεύεται την Πολιτική Προστασία, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ και Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας.
Όμως όπως αναφέρεται από την ΕΟΕ «αποφασίστηκε  να γίνεται κάθε δύο ημέρες, νέα ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και να συνεκτιμάται η κατάσταση, αρχής γενομένης την Πέμπτη (αύριο), όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση στην οποία θα ληφθούν  αποφάσεις, σύμφωνα και με τυχόν νέες εξελίξεις,  για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας».
Ματαίωση εκδηλώσεων και χωρίς θεατές η πρόβα
Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή πάντως αποφάσισε να  ματαιώσει  τα γεύματα και τις  δεξιώσεις  που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής.
Αναφερόμαστε για  τις εκδηλώσεις που κάθε φορά γίνονταν  στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας προς τιμήν του Προέδρου και  των μελών της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και των εκπροσώπων της διοργανώτριας πόλης των αγώνων.
Ένα ακόμα μέτρο που αποφασίστηκε είναι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες, για τους επίσημους προσκεκλημένους στην Τελετή Αφής και οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν εντός του αρχαίου  σταδίου.
Προς το παρόν ο απλός κόσμος θα μπορέσει όπως και τις προηγούμενες φορές να παρακολουθήσει την τελετή από τα πρανή του σταδίου.
Όμως  η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί  χωρίς την παρουσία θεατών.
θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι στην επίσημη πρόβα ο απλός κόσμος είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή αφής και όλο το τελετουργικό  από τον ναό της Ήρας, εκεί όπου ανάβει η φλόγα.
Στάση αναμονής από τον Δήμο….
Έντονος προβληματισμός για το όλο θέμα όπως είναι  φυσικό επικρατεί και στην Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι συνεργάτες του συσκέπτονταν προκειμένου να εξετάσουν την όλη κατάσταση και να αποφασίσουν για την ματαίωση ή μη των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.
Πάντως σύμφωνα με  πληροφορίες κάποιες εκδηλώσεις οδεύουν προς ματαίωση, όπως το επίσημο δείπνο που παραθέτει η Δημοτική Αρχή την παραμονή της Αφής, ενώ κάποιες άλλες θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με της Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  προκειμένου σε συνεργασία μαζί τους, να αποφασιστεί  η διεξαγωγή των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί στα πλαίσια πάντα των όρων προστασίας των συμμετεχόντων.
Αναβολή από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, αναβάλλονται οι διαδραστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή αθλητικών συλλόγων και πολιτών, που θα διοργανώνονταν σε Αγρίνιο (Πέμπτη 5 Μαρτίου), Πύργο (Παρασκευή 6 Μαρτίου), Αμαλιάδα (Δευτέρα 9 Μαρτίου), Πάτρα (Τρίτη 10 Μαρτίου) και Μεσολόγγι (Τετάρτη 11 Μαρτίου), με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
«Δυστυχώς η πραγματικά μεγάλη κ συνεχόμενη προσπάθεια των τελευταίων μηνών, δεν θα έχει το τέλος που όλοι μας περιμέναμε.
Τρέξαμε όλοι πολύ γι αυτό όμως ο απρόσμενος “επισκέπτης” μας ανέτρεψε τα σχέδια. Δεν τα παρατάμε είμαστε εδώ κ θα επανέλθουμε πιο δυνατοί ανέφερε με δήλωση του ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου